İlçemiz Kozan’ da bazı yerli marketlerde reyon tuzağı olduğu iddiaları alış veriş yapan vatandaşları kızdırdı.

İlçemiz Kozan’ da bazı yerli marketlerde reyon tuzağı olduğu iddiaları alış veriş yapan vatandaşları kızdırdı.

İlçemiz Kozan’ daki bazı yerli marketlerde reyon tuzağı var iddiasıyla gelen mail, telefon ve bire bir görüşmeler neticesinde vatandaşların sıkıntısının gerçek olduğu doğrulandı. Bazı marketlerin reyonlarında bulunan ürünlerin indirimde olduğu yazılı tabela ve afişlerde bildirilmiş. Ancak vatandaş sadece bir ürün değil toplu alış veriş yaptığında bu tuzağın farkına varmıyor. Ancak gözü açık müşteriler reyon fiyatlarıyla alış veriş sonunda verilen faturaları karşılaştırdığında aradaki oynayan fiyatın farkına varıyorlar. İşte o bazı vatandaşlarımızdan bir kaçı telefonla, maille veya birebir muhabirlerimize durumu izah etmesi üzerine durumun ciddiyetinden dolayı harekete geçen muhabirlerimiz reyon tuzağını onayladı.

Kozan’ daki birkaç marketlerde çeşitli reyonlardan alış veriş yapan personellerimiz reyondaki ürünlerin fiyat etiketleriyle kasada tahsil edilen fiyatın bir biriyle uyuşmadığına şahit oldular. Kimi marketlerde indirimde yazan ürünler indirimsiz haliyle satışa sunuluyor, kimi marketlerde ise ürün fiyatı ile kasada tahsil edilen fiyatın arasındaki fark göz önüne seriliyor. Ancak toplu alış veriş yapıldığında bu durumu anlamak çok zor. Dikkatli olmak, reyon etiketleriyle alış veriş sonrası verilen faturadaki fiyatları karşılaştırmak düğümü çözüyor.

Bu sebeple vatandaşlarımızın bu tuzağa düşmemesi için fiyatları iyi takip edip alış veriş sonundaki fatura ile karşılaştırmaları kendilerinin lehine olup aksi takdirde yapılan alış verişte karlı çıkayım derken zarar edeceklerinin farkında olmalarını isteriz. Market yetkililerinin de bu duruma bir an önce düzeltmelerini temenni ediyoruz.