1200 metre dere ıslahı yapılacak

1200 metre dere ıslahı yapılacak

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri 6. Bölge Müdürlüğü 81. Şube Müdürlüğü tarafından Kilgen Deresi´nin 2. kısım dere ıslah çalışmaları için temel atma töreni gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri 6. Bölge Müdürlüğü 81. Şube Müdürlüğü tarafından Kilgen Deresi´nin 2. kısım dere ıslah çalışmaları için temel atma töreni gerçekleştirildi.

Atatürk Parkı içerisinden geçen Kilgen Deresi´nin 2. kısım dere ıslah çalışmaları için AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı´nın da katılımı ile temel atma töreni gerçekleştirildi.

Dere ıslah çalışması kapsamında tarihi köprünün güney kısmından başlayarak 1200 metre uzunluğunda mezbahaneye kadar dere ıslah çalışması yapılacak. 1200 metre Kargir duvar inşaatı ve ferforje korkuluk yapımı sonrasında dere ıslahı inşaatı tamamlanmış olacak. Yapılan bu çalışma ile birlikte, hem görsel bir güzellik oluşturmak hem de haşerelerle mücadele anlamında dere ıslahının önemli olduğu vurgulandı.

Temel atma törenine katılan AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, 2019 yılı içerisinde Türkiye´nin hiçbir yerinde dere ıslahı ile ilgili olarak herhangi bir temelin atılmadığını dikkat çekerek, yapılan girişimler sayesinde Kozan´daki Kilgen Deresi´nin yatırım planına alındığını kaydetti. Dağlı; ?Dere ıslahında bütün zorlukları aştık. Bundan sonraki süreçte hem görsel açıdan hem de insanlarımızın haşere ile mücadele etmesi anlamında burası önemli bir destek olacaktır. Burası sinek üreten bir bölge. 2. sinek üreten bir bölgemiz daha var. Orası da Kayhan bölgesi. Büyükşehir Belediyesi ile görüşüyoruz. Orası da yatırım planına alınarak arıtma tesisi kurulacak. Yapılan bu çalışmalarla Kozan´da sinek işini tamamen çözmüş olacağız. İlerleyen süreçte belediyede gerekli çalışmalar yaparsa, Kozan için muhteşem bir alan oluşturulur. Projede emeği geçen başta Sayın bakanımıza, DSİ bölge müdürümüze, teknik personellerimize teşekkür ediyorum. Kozan´a geldiğim süre içerisinde buranın çalışmalarını takip edeceğim? diye konuştu.

AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, gerekli teknik bilgileri aldıktan sonra Kilgen Deresi´nin ıslah çalışmaları için ilk adımı atarak hazırlanan harcı dere yatağına döktü. Ardından kurban kesilerek dua edildi.

Kilgen Deresi ıslah çalışmalarının 2019 yılı sonuna kadar tamamen tamamlanacağı belirtildi.

/resimler/2019-3/20/1201132456642.jpg/resimler/2019-3/20/1201422132523.jpg