Anahtar Kelimeler: 1375 kişi başvurdu alındı

1375 kişi başvurdu, 130´u işe alındı

1375 kişi başvurdu, 130´u işe alındı

İŞKUR aracılığı ile Kozan Belediyesi´ne 130 işçinin alımı kura çekimi ile gerçekleştirildi.

İŞKUR aracılığı ile Kozan Belediyesi´ne 130 işçinin alımı kura çekimi ile gerçekleştirildi.

Kozan Belediyesi´nde altı ay süreyle İŞKUR aracılığı ile çalışacak 130 işçinin alımı için toplam 1375 kişi başvuruda bulundu. 1375 kişiden sadece 130´u noter huzurunda yapılan kura çekilişi ile işbaşı yapacak. İşbaşı yapanlarda altı ay süreyle Kozan Belediyesi´nde asgari ücretle çalışacaklar.

İŞKUR aracılığıyla işe alınacaklarda bir de şart arandı. Erkeklerde 35 yaşın altında olan kişiler bu haktan yararlanamadı. Bundan dolayı da tepkiler yükseldi. İŞKUR´un neden böyle bir uygulama yaptığı ise muamma. 35 yaşın altında bulunan, Hatta daha yeni askerliğini bitirip iş arayan vatandaş; ?Kardeşim ben daha yeni askerliği bitirdim. iş bulamayacaksam neden buradayız? Neden böyle bir çalışma yapıyorsunuz?? diyerek duruma tepki gösterdi. Kadınlar için herhangi bir şart aranmayan kura çekilişinde kimileri mutlu oldu, kimileri ise sessiz sedasız çekilişin yapıldığı, Millet Bahçesi Kültür Salonu´ndan ayrıldı.

Tabloya bakıldığında 1375 kişiden sadece 130´nun işe alınması Türkiye´de işsizlikte ne kadar hat safhada olunduğunun göstergesi oldu. Gelinen noktada Kozan´da işsizliğin ne kadar büyük olduğu görünüyor. İnsanlar 6 ayda olsa bir iş bulup evine ekmek götürme derdinde. Kimileri annesine, kimileri babasına, kimileri ailesine, kimileri de kendine bakmak için iş arayışında. Daha nice 1375 kişi iş arayışında. Siyasetçiler, bürokratlar öncelikle bu vatandaşın işsizlik sorununa çözüm bulmalı. Yoksa, ?Ben askerliği bitirdim. İş arıyorum. Bana iş verin? diyen gençler daha da çoğalacak. Her gün bu tepkiler daha da artacak. Birlik, beraberlik ve sükunet içerisinde bu toplumun kanayan yarası haline gelen işsizlik problemi çözülmeli. Aksi takdirde her geçen gün işsiz sayısı kat kat atmaya devam edecek.