15 Temmuz şehidi mezarı başında anıldı

15 Temmuz şehidi mezarı başında anıldı

Fethullahçı Terör Örgütü tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen hain darbe girişimi sonucunda, şehit düşen Özel Harekat Polisi Aytekin Kuru mezarı başında düzenlenen programla anıldı.

15 Temmuz 2016 tarihinde Fethullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminde, Ankara Özel Harekat Daire Başkanlığı´nda görevli polis memurlarından biri olan Aytekin Kuru, düzenlenen hava saldırısında 42 arkadaşıyla birlikte şehadet şerbetini içmişti. Kozan´a bağlı Pekmezci Mahallesi´nde bulunan şehidimizin mezarı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında ziyaret edildi. Ziyarette şehidimizin mezarı başında Kuranı Kerim okunarak dua edildi. Protokol mensupları ve ailesi Aytekin Kuru ve diğer şehitlerimizin mezarlarına kırmızı karanfiller bıraktılar.

/resimler/2019-7/11/1500375762726.jpg

Programa; Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yeşil, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet İyim, siyasi parti ve STK temsilcileri, kurum müdürleri, daire amirleri, şehidin ailesi, Pekmezci Mahallesi sakinleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Pekmezci Mahallesi Mezarlığı´nda bulunan şehit polis memuru Aytekin Kuru´nun mezarına babası Süleyman Kuru´da kırmızı karanfil bırakarak dua etti.

Mezarlıktaki anma programının ardından Şehit Aytekin Kuru´nun baba ocağına geçildi. Burada Hoşkadem Camii İmam Hatibi Abdurrahman Yılmaz ve diğer imam hatipler Kur´an-ı Kerim, Mevlidi Şerif ve ilahiler okuyarak Şehit Aytekin Kuru ve tüm şehitlerimiz için dua ettiler.

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, şehidimizin babası Süleyman Kuru ve annesi ile yakından ilgilenerek ellerini öptü.

/resimler/2019-7/11/1501217326019.jpg

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Gazisi olan Oğuzhan Konuralp´te çalıştığı Sosyal Hizmet Müdürlüğü´nde ziyaret edildi. Kaymakam Şafak Gürçam, 15 Temmuz gazisine çiçek takdim etti. Gazi, 15 Temmuz gecesinde yaşadığı olayları anlattı. O anları anlatırken salonda bulunanlar duygulandı.

Kaymakam Şafak Gürçam, 15 Temmuz hain darbe girişiminin vatandaşların gövdesini siper ederek bertaraf edildiğini belirtti. 15 Temmuz hain darbe girişiminde canı pahasına vatanını, milletini savunmak için şahadet şerbetini içen bütün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de saygıyla andı.