Anahtar Kelimeler: 2014 deki tablo değişmedi

2014´deki tablo değişmedi

2014´deki tablo değişmedi

31 Mart yerel seçimlerine doğru giderken Milliyetçi Hareket Partisi Adana ilçelerinin belediye başkan adaylarını açıkladı.

31 Mart yerel seçimlerine doğru giderken Milliyetçi Hareket Partisi Adana ilçelerinin belediye başkan adaylarını açıkladı.

2014 yerel seçimlerinde Adana Büyükşehir Belediyesi ile 8 küçük belediyeyi alan Milliyetçi Hareket Partisi 2019 yerel seçimleri için de aynı şekilde yola devam ediyor.

Milliyetçi Hareket Partisi nin yayınladığı listede 9 ilçenin belediye başkan adayları yayınlandı. Buna göre; Çukurova-Yusuf Baş, Feke-Ahmet Sel, İmamoğlu-Gazi Adamhasan, Karaisalı-Saadettin Aslan, Karataş-Necip Topuz, Pozantı-Mustafa Çay, Saimbeyli-Mustafa Şahin Gökçe, Sarıçam-Bilal Uludağ, Yumurtalık-Türkeş Filik olarak açıklandı.

Cumhur ittifakı anlaşmasına göre 2014 yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi´nin aldığı belediyelerde Milliyetçi Hareket Partisi aday çıkardı. Yine 2014 yerel seçimlerinde diğer partilerden sonra 2. parti olarak MHP´nin çıktığı yerlerde MHP aday çıkardı.

Bu tabloya göre; Cumhur ittifakı sebebiyle, AK Parti bu ilçelerde aday çıkarmayacak. Buna karşılık geçen seçimlerde Seyhan´da AK Parti 2. parti olmuştu. Burada Milliyetçi Hareket Partisi aday çıkarmayacak. Aladağ, Tufanbeyli, Ceyhan, ve Yüreğir´de Milliyetçi Hareket Partisi AK Parti´ye destek verecek.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi tarafından yayınlanan listede Adana Büyükşehir Belediye Başkanının ve Kozan Belediye başkan adayının isminin olmaması da dikkatlerden kaçmadı. Siyasi kulislerde bu isimlerin daha önce yayınlanan listelerde yayınlandığı için, bu listede yer almadığı belirtiliyor.

Milliyetçi Hareket Partisi´nin önümüzdeki günlerde Ankara´da düzenleyeceği aday tanıtım programı ile il ve ilçe belediye başkan adaylarını kamuoyuna tanıtacağı bildiriliyor.