Anahtar Kelimeler: GÖNDERMİŞTİ

21 YIL ÖNCE GÖNDERMİŞTİ

21 YIL ÖNCE GÖNDERMİŞTİ

2002 yılında düzenlenen "Cumhuriyetin 100’üncü Yılına Mektup" kampanyasında İzmir’de askerlik yapan Ramazan Varlı’nın (49) yazdığı mektup, 21 yıl sonra Kozan ilçesindeki oğlu Abdullah Varlı’ya (22) ulaştırıldı.

Urla Uzunada Liman Emniyet Komutanlığı’nda vatani görevini yapan yapan Ramazan Varlı, PTT Genel Müdürlüğünün 2002 yılında düzenlediği "Cumhuriyetin 100'üncü Yılına Mektup" kampanyasında, henüz 16 aylık olan oğluna mektup yazdı. Duygulandıran mektup, tam 21 yıl sonra Adana’nın Kozan ilçesinde yaşayan Abdullah Varlı’ya ulaştırıldı.

'TARİFSİZ BİR MUTLUKUK İÇERİSİNDEYİM'

Mektubu alan Abdullah Varlı, şu an imamlık yapan babasının eski dönemlerde bu mektuptan bahsettiğini ancak önemsemediğini belirtti. Varlı, “Babam küçükken bu mektuptan bahsederdi. Ben de ‘Baba getirmezler’ derdim. Zamanı geldi, Feke PTT şubesinden ulaştılar. Ben Kozan'da olduğum için mektup 1 gün geç geldi. Duygulandım. Babam o zaman mektubunda bana nasihatler vermiş. Aile ve iş arkadaşları olarak çok şaşırdık. Tarifsiz bir sevgi ve mutluluk içerisindeyim. Babamın benim için verdiği nasihatler var. Bana ve ailesine olan özlemini yazmış” dedi.