Anahtar Kelimeler: EKİM COŞKUSU

29 EKİM COŞKUSU

29 EKİM COŞKUSU

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nın 94. Yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Kozan´da da düzenlenen bir takım etkinliklerle kutlandı.

29 Ekim kutlamaları Kozan´da 28 Ekim Cumartesi saat 13.00´da Hükümet Konağı Bahçesindeki Atatürk Anıtı´na çelenk koyma töreni ile başladı. Etkinlik 29 Ekim Pazar günü saat 09.30´da Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam´ın makamında tebriklerin kabulü ile devam etti.

29 Ekim kutlamaları havanın yağmurlu olması nedeni ile kapalı spor salonunda düzenlendi. Buradaki program 1 dk´lık saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam burada bir konuşma yaptı. Konuşmasında ?Cumhuriyet yüce Türk Milletinin binlerce yıllık tarihinde ulaştığı en parlak, en muhteşem zirvedir. Cumhuriyetimizin kuruluş süreci de milli tarihimizin kaydettiği en şanlı mücadelelerden biri olmuştur. Bu mücadele toplum olarak istila edilmiş, toprak üzerinde yeniden dirilişimizin göstergesidir. 

/resimler/2017-10/29/1325101524646.jpg

Devletin gücünü hukuk ile sınırlayan ve tüm vatandaşlara yönetimde eşit söz ve temsil hakkı tanıyan Cumhuriyet rejimi, devlet, millet birleşmesinin hakiki kaynağı olmak, maddi ve manevi olanaklarının önünü açmaktır. Çünkü bilimde, sanatta, ekonomide, gelişmenin temelinde insanın düşünce gücü yapmaktadır. Amacımız büyük bir mücadelenin ve gayretin temsili olan cumhuriyetin üniter yapımızdan hiçbir taviz vermeden daha ileriye ulaşmaktır. Kalkınmış huzura ve istikrara kavuşmuş bir ülke olarak gençlerimize sağlam bir cumhuriyet bırakmak en temel desturumuz olmuştur. 15 Temmuz hain darbe girişiminde olduğu gibi ülkemizi bölmeye ve karıştırmaya çalışan içerideki ve dışarıdaki hainler bilmelidir ki bizler genciyle, yaşlısıyla, işçisiyle, memuruyla, sanatkarıyla insan hakları demokrasi ve hukukun üstünüyle taşlanmış devlet, millet kaynaşmasını sağlamış, cumhuriyetimizin daha ileri gitmesine karşı engellemelere izin vermeyeceğiz´´ dedi.

/resimler/2017-10/29/1326082307080.jpg

29 Ekim kutlamalarında günün anlam ve önemini belirten şiirler öğrenciler tarafından duygulu bir şekilde okundu. Kozan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne bağlı mehteran takımıda kutlamalara renk kattı. Öğrencilerin hazırladığı folklör gösteriside izleyenler tarafından büyük beğeni aldı. Okullar arası düzenlenen bazı yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de ödülleri protokol tarafından verildi. 

/resimler/2017-10/29/1326544339194.jpg

Ramazanoğlu Teknik ve Anadolu Lisesinin hazırladığı Cumhuriyetimizin kuruluşunu temsil eden tiyatro gösterisi ile 29 Ekim kutlamaları son buldu.

 HABER:CUMALİ ERDEMLİ