30 metre yol 18 metreye düştü > Kaymakamlığın itirazı reddedildi 

30 metre yol 18 metreye düştü > Kaymakamlığın itirazı reddedildi 

30 metre yolun 18 metreye düşürülmesi üzerine konuya Kozan Kaymakamlığı müdahil olarak, Adana Büyükşehir Belediyesinin 30 metrelik yolu 18 metreye düşürülmesi kararına itiraz etmişti.

İlçemiz Tufanpaşa Mahallesi Turgut Özal Bulvarı ( Göç Yolu ) ile Develi Bulvarı ( Çevre Yolu) nu bir birine bağlayan yol MHP’li Meclis Üyesi Şinasi Tutar’ın talebi üzerine 30 metreden 18 metreye düşürülmüştü. 
 30 metrelik yola cephesi bulunan 2.823 metre arsanın Meclis Üyesi Şinasi Tutar’a ait olduğu öğrenilmişti.  
Kozan Kaymakamlığının itirazı Adana Büyükşehir Belediyesinin Ağustos Ayı olağan toplantısında görüşüldü. Yapılan oylamada itiraz MHP’li ve AK Parti’li meclis üyelerinin oyları ile reddedildi. 
Kozan Kaymakamlığın itirazı ilk olarak Adana Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Komisyonunda görüşüldü. Komisyon Kozan Kaymakamlığının itirazı ile ilgili olarak 2’ye bölündü. CHP ve İYİ Partili meclis üyeleri kaymakamlığın itirazını yerinde bulurken, MHP ve AK Partili komisyon üyeleri itirazın yersiz olduğu gerekçesi ile komisyondaki çoğunluklarını kullanarak ret ettiler. 
 Komisyonun aldığı karar doğrultusunda Adana Büyükşehir Belediyesi Ağustos Ayı meclisine getirilen karar mecliste 19. madde olarak görüşüldü. 
Yapılan oylamada CHP ve İYİ Partili meclis üyeleri komisyon kararının reddi yönünde oy verirken, MHP ve AK Parti meclis üyeleri 30 metrelik yolun 18 metreye düşürülmemesi için yapılan itiraza hayır dediler. 
Yapılan değişiklik ile birlikte MHP li meclis üyesine ait olan arsa ekonomik olarak milyonlarca kazanç sağlaması anlamına geliyor.  
Yapılan değişikliliğin ardından konuya Kozan Kaymakamlığı müdahil olarak, yolun 30 metreden 18 metreye düşürülmesinin uygun bir uygulama olmadığı, bu nedenle mecliste kabul edilen uygulamanın kaldırılması talep edilmişti.  
Konuyu ilk olarak kamuoyuna duyuran gazetemizin ardından birçok basın kuruluşunda haber olmuştu. Kamuoyundan gelen tepkiler üzerine Cumhur İttifakı meclis üyeleri gündemi soğutma politikası gerçekleştirerek, konunun kamuoyundan bilinçli bir şekilde düşürülmesini sağlamışlardı.  
Yapılan itiraz yaklaşık 1 yılın ardından görüşüldü. Yapılan komisyon ve meclis oylamalarında MHP’li ve AK Partili meclis üyeleri şehrin ana hartellerini bir birine bağlayan yolun 30 metreden 18 metreye düşürülmesi yanlışında ısrarcı oldular.  
Kozan Kaymakamlığının itirazının reddedilmesinin ardından Kozan Kaymakamlığı konuyu mahkemeye taşımaya hak kazanmış oluyor.  
Kozan Kaymakamlığı alınan karara itiraz ederse nihai kararı yargı vermiş olacak. 
Kozan Kaymakamlığının alınan bu karara itiraz edip etmeyecekleri merak ile bekleniyor.