BABACAN, ‘YEREL SEÇİMDE İKTİDARA SARI KART GÖSTERELİM’

 BABACAN, ‘YEREL SEÇİMDE İKTİDARA SARI KART GÖSTERELİM’

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kozan ilçesinde gerçekleştirdiği halk buluşmasında yerel seçimlerin önemine vurgu yaptı.

Babacan, etkin ve temiz belediyecilik anlayışının esas olduğunu belirterek, "Hem belediye başkanlarımızı seçelim ama hem de öyle tercihler yapalım ki şu andaki iktidar aklın başına alsın" dedi.

Babacan, seçim otobüsü ile halkı selamladıktan sonra Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nda vatandaşlarla bir araya geldi. Beraberinde Adana Milletvekili Sadullah Kısacık, Kozan Belediye Başkan Adayı Veli Küçük, il başkanı ile  vatandaşların sorunlarını dinleyen Babacan, sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Babacan açıklamasında, "Demokrasinin yerelden başladığına inanıyoruz. Yerinden yönetime inanıyoruz. Etkin ve temiz belediyeciliğin esas olması gerektiğini hep söylüyoruz. Etkin belediyecilik ne demek yani? Gerçekten netice alan sorunları çözen belediye demek. Bir de temiz belediyecilik diyoruz. O da ne demek işte Allah korusun yolsuzluğa, rüşvete bulaşmadığını, bu milletin hakkını yine millete veren böyle belediye deyince aklımda rant kelimesi oluşmayan belediyecilikten bahsediyoruz." dedi.

Babacan, Deva Partisi'nin yerel seçimlerde kendi adaylarıyla seçimlere gireceğini belirterek, "Bugüne kadar herhangi bir siyasi partiyle seçim işbirliği görüşmemiz olmadı. Biz kendi adaylarımıza inanıyoruz, devam ediyoruz. Bu yerel seçimlerde hükümete iktidara bir sarı kart göstermek için de çok önemli bir fırsattır diyoruz. Hem belediye başkanlarımızı seçelim ama hem de öyle tercihler yapalım ki şu andaki iktidar aklın başına alsın. Çünkü 7 ay geçti. Ülkedeki sorunlar sadece büyüyor. Onun için biz yoğun bir şekilde çalışıyoruz, hazırlanıyoruz." diye konuştu.

Babacan'ın Kozan ziyareti, Deva Partisi'nin yerel seçimlere yönelik çalışmalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor. Parti, yerel seçimlerde 125 adayını açıklamış durumda. Bu ay sonunda bir üçüncü grup belediye başkan adayı daha açıklanması bekleniyor.