Anahtar Kelimeler: Yavuz “Hiçbir başvuruya gerek

      Yavuz, “Hiçbir başvuruya gerek yok”

       Yavuz, “Hiçbir başvuruya gerek yok”

İnşaat Mühendisleri Odası Kozan Temsilcisi Abdurrahman Yavuz, “Vatandaşlarımızın herhangi bir başvuru yapmasına gerek olmayıp, ilçemizde tüm binalarda hasar tespit çalışması yapılmaktadır.”

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.8'lik depremin ardından ve aynı günün saat 13.24'te meydana gelen 7.6’lık depremle birlikte 10 ilde can kayıpları yaşandı. İnşaat Mühendisleri Odası Kozan Temsilcisi Abdurrahman Yavuz'da yaşanan büyük depremin ardından yazılı bir açıklama yaparak, hiçbir başvuruya gerek duymadan bütün ev ve binaların binalarda hasar tespit çalışmalarının yapılacağını kaydetti. 

Yavuz yaptığı açıklamada; “ 6 Şubat 2023 tarihinde saat 04:17 civarlarında merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.8 şiddetinde ve bunun akabinde 6.6 ve 6’nın üzerinde 3 tane artçı deprem meydana gelmiş olup ve aynı gün merkez üssü Kahramanmaraş Elbistan olan saat 13:24 de 7.6 şiddetinde ayrı deprem meydana gelmiştir. İlçemizi de kapsayan depremde, ilçemizde herhangi bir can kaybı ve bina yıkımı yaşanmamıştır. İlçemizde, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü adına “ T.C. Kozan Belediyesi Teknik Ekipleri” ve odamıza bağlı inşaat mühendisleri gönüllü olarak  program dâhilinde depremde bina hasar tespit çalışmaları başlamış ve halen devam etmektedir. Vatandaşlarımızın herhangi bir başvuru yapmasına gerek olmayıp, ilçemizdeki tüm binalarda hasar tespit çalışması yapılmaktadır.”