Anahtar Kelimeler: dinmiyor

Acı hiç dinmiyor

Acı hiç dinmiyor

Aladağ´da 11´i çocuk 12 kişinin feci şekilde yanarak hayatını kaybettiği yangın faciası ile ilgili 9. Mahkeme, Kozan Ticaret Odası toplantı salonunda görülmeye başlandı.

29 Kasım 2016 tarihinde Aladağ ilçesinde, Süleymancılara ait kız öğrenci yurdunda yangın çıkmış, çıkan yangında biri yurt görevlisi 11´i çocuk feci şekilde yanarak can vermişlerdi. Aradan geçen 2,5 yılın sonunda, geçtiğimiz aylarda tutuklu yargılanan Yurt Müdürü Cum Ali Genç ve Dernek Başkanı İsmail Uğur serbest bırakılmışlardı. İki isimde serbest bırakılınca cezaevinde tutuklu hiçbir sanık kalmamıştı.

18 kişinin tutuksuz yargılandığı Aladağ yurt yangını faciası ile ilgili olarak, bugün sabah saat 09.00´da Kozan Ticaret Odası toplantı salonunda 9. duruşma görülmeye başlandı. Duruşma öncesinde Kozan Ticaret Odası önünde mağdur ailelerin avukatlığını yapan Can Atalay kısa bir açıklama yaptı.

Atalay, yaptığı açıklamada, ?iki buçuk yıllık beklemenin önemli bir aşamasındayız? diyerek ?Dağ köylerinde yaşayan aileler her türlü tehdide karşı kız çocuklarının hesabını sormaya devam ettiler. Biz adalete açız. Ölüme gönderenlerin 1 yıl dahi tutuklu kalmalarına, çocukları oraya gönderen Milli Eğitim Müdürü başta olmak üzere hiçbir kamu görevlisinin bir gün dahi tutuklu kalmasına isyan ediyoruz. Bu insanlar adalet istiyorlar. Adalete açlar? diye konuştu.

/resimler/2019-4/30/0943053211769.jpg

9. duruşma öncesinde Aladağ yurt yangını faciasında hayatını kaybeden Cennet Karataş´ın babası Mehmet Karataş´ta bir açıklama yaptı.

Karataş; ?Çocuklarımızın hakkını sonuna kadar arayacağız. Biz hiç kimseden bir şey istemiyoruz. Biz adalet istiyoruz. Biz, iki buçuk yıldır yanıyoruz. İki buçuk yıl bizim için çok uzun sürdü. Biz, çocuklarımızı emanet ettiğiniz yerden çocuklarımızı bu şekilde olmamalıydık. Bu cemaat, devlet yurtlarını bilerek yıktırarak kendi yurtlarını yaptırıyorlar. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aktaş burada bir baba gibi görevini yapmamıştır. Yazıklar olsun. Başka ülkede olsaydı istifa edilirdi. Bizim milli eğitim müdürü şu anda Sarıçam´da Orhangazi İmam Hatip Lisesi´nde müdür. Dönemin İl Milli Eğitim Müdürü şu anda muhteşar. Yazıklar olsun, böyle bir yönetime. Ben başka bir şey demiyorum? dedi.

Kozan Adliye binasındaki salon yetersizliğinden dolayı Kozan Ticaret Odası toplantı salonunda görülen dava öncesinde mağdur aileler basın açıklamasını yaptıktan sonra geniş güvenlik önlemleri altında davanın görüldüğü salona alındı.

Kozan Ticaret Odası binası çevresinde polis kuş uçurtmuyor. Kozan polisine, Adana´dan gelen Çevik Kuvvet ekipleri destek veriyor.