ferda Özgüner
28.07.2016 17:17:47
Tamer Dağlıdan Allah razı olsun çok teşekkürler

AÇIK ÖĞRETİM SINAVLARI ARTIK KOZAN´ DA YAPILACAK

AÇIK ÖĞRETİM SINAVLARI ARTIK KOZAN´ DA YAPILACAK

Açık Öğretim Fakültesi sınavları artık Kozan´ da yapılacak.

Daha önceki dönemlerde Açık Öğretim Fakültesi sınavları için Kozan, Feke, Saimbeyli ve Tufanbeyli olmak üzeri dört ilçede yaşayan öğrenciler sınava girmek için bulundukları ilçeden Adana´ ya gitmek zorunda kalıyorlardı. Ancak yapılan girişimler sonucu netleştirilerek artık açık öğretim sınavlarında Adana´ ya gitmeye gerek kalmadı.

T.C. Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü Genel Sekreterlik Yazı İşleri Müdürlüğü tarafından Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan imzalı yayınladığı bildirge ile duyurdu. Yayınlanan bildirgede; ? Üniversitemiz Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin güz ve bahar dönemindeki ara ve dönem sonu sınavları ülkemizde halen 81 ilin tamamında ve bazı ilçelerde gerçekleştirilmektedir. Söz konusu sınavların Kozan/Adana ilçe merkezinde de gerçekleştirilmesi yönünde gelen talepler üniversitemizin ilgili birimlerince değerlendirilmiş ve üniversitemiz yönetim kurulunun 03 Mayıs 2016 tarihli ve 15/112 sayılı kararı uyarınca 2016-2017 öğretim yılı itibariyle Kozan/Adana ilçesinde sınav merkezi açılmasına karar verilmiştir? metni ile karar kamuoyuna ilan edildi.

Ak Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı´ nın girişimleri neticesinde Açık Öğretim Fakültesinde kayıtlı öğrenciler yeni dönemde sınav zamanlarında Adana´ ya gitmeden, Açık Öğretim Fakültesi tarafından sınav merkezi olarak uygun görülen ilçemiz Kozan´ da sınavlarına girebilecekler. Feke, Saimbeyli ve Tufanbeyli´ nin de sınav merkezleri artık Kozan olarak geçmektedir.

Konuyla ilgili olarak gazetemiz Kozan Ekspres´ e açıklamada bulunan Ak Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı; ? Başta Kozan olmak üzere Feke, Saimbeyli ve Tufanbeyli ilçelerimizde yaşayan Açık Öğretim Fakültesinde kayıtlı öğrenci arkadaşlarımız sınav zamanında Adana´ ya gitmek zorunda kalıyorlardı. Ancak girişimlerimiz sonucunda Kozan ilçemizi sınav merkezi yaparak diğer üç ilçemizi de Adana´ ya gitme zahmetinden kurtardık. Halkımıza hayırlı uğurlu olsun? dedi.

/resimler/2016-7/16/1505344063409.jpg