Anahtar Kelimeler: Kozan' Mekke' Fethi Kudüs Gecesi Programı

AGD Kozan'da Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi Programı

AGD Kozan

Milli Gençlik Vakfı (MGV) ve Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kozan Şubesi tarafından 31 Aralık Pazar günü Kozan Belediye Sinemasında "Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi" programı düzenlendi.

Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından AGD Kozan Şube Başkanı Ahmet Sönmez bir konuşma yaptı. Sönmez, konuşmasında, "Şu an Gazze'de katliam yaşanıyor. Bunu gündemde tutmamız gerekiyor. Her platformda bunu söylememiz gerekiyor. Kudüs'ü, Filistin'i kalbimizden, gönlümüzden, aklımızdan ve dilimizden hiç düşürmemiz gerekiyor. Türkiye'mizin 100'lerce noktasında aynı anda bu programlar gerçekleştiriliyor. AGD'nin ortaya koyduğu gayretten dolayı herkese teşekkür ediyorum. Programın hazırlanmasında katkı sunan sponsorlarımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Programda ayrıca ilahiler okundu ve öğrencilerin gösterileri beğeniyle dinlendi. Program Araştırmacı Yazar Tarık Sezai Karatepe'nin konuşmasıyla son buldu.

Karatepe, konuşmasında, "Mekke'nin fethi, İslam'ın zaferidir. Kudüs, Müslümanların ilk kıblesi ve İslam'ın üçüncü kutsal şehridir. Kudüs'ü unutmamalıyız, Filistin'i unutmamalıyız. Onların yanında olmalıyız" dedi.

Programa, AGD Kozan Şubesi üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.