AKOM’DAN DEPREM FARKINDALIĞI VE DAYANIŞMA VURGUSU

AKOM’DAN DEPREM FARKINDALIĞI VE DAYANIŞMA VURGUSU

AKOM’DAN DEPREM FARKINDALIĞI VE DAYANIŞMA VURGUSU

6 Şubat 2024'te, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümünde Kozan Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), deprem farkındalığı ve bölgedeki etkilenen yapılar için yürütülen çalışmalar hakkında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Toplantıda AKOM Müdürü Ali Güven, enkaz altında kalan vatandaşların sesini duyurabilme açısından düdüklerin önemine değindi ve basın mensuplarına düdük takdim etti. Güven, deprem sonrası koordinasyonun ve yardım faaliyetlerinin önemini vurguladı. "Zamanla yarış ve koordinasyonun büyük önemi var. Bizler AKOM olarak belediyemiz ile iş birliği içinde deprem bölgesinde gerek çadır kurulumu gerekse yardımların dağılımı doğru koordinasyon ile bizlerde devlet millet el ele vererek yaralarımızı sarmaya çalıştık." dedi.

Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Şenoğul, ülkenin zor bir süreçten geçtiğini ve acıların hala taze olduğunu belirterek, Kozan'ın komşu deprem illerinde büyük bir dayanışma içinde olduğunu ifade etti. Başkan Yardımcısı Ruhi Gül ise deprem sonrası ilçede yatay mimariye dikkat çekildiğini ve 5 kat üzeri yapıların yapılamaması için karar aldıklarını açıkladı. Kırsal mahallelerde tip köy evleri projelerinin ücretsiz olarak vatandaşlara sunulduğunu ve depreme dayanıklı konutlar oluşturulması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Kozan Kent Konseyi Başkanı Derya Tüfekli de toplantıda yaptığı konuşmada depreme karşı bilinçli olmanın ve dayanışma göstermenin önemini vurguladı.

Toplantı sonrasında basın mensuplarına düdükler verilerek, bir daha böyle büyük bir felaketin yaşanmaması temennisinde bulunuldu.