Aladağ Küp Şelaleleri Turizm Alt Yapısı Geliştiriliyor

Aladağ Küp Şelaleleri Turizm Alt Yapısı Geliştiriliyor

Aladağ ilçesi, doğal güzellikleriyle son yıllarda turizm alanında büyük ilgi görmekte.

Bu ilginin önemli sebeplerinden biri, bölgenin eşsiz şelalelerine sahip olması. Aladağ Küp Şelaleleri, özellikle son yıllarda turistler tarafından sıklıkla ziyaret ediliyor. Şimdi ise Aladağ Belediyesi, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) desteğiyle Aladağ Küp Şelaleleri Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Projesi'ni hayata geçirerek bölgenin turizm potansiyelini artırmayı hedefliyor.

Proje kapsamında, öncelikli amaç, turistlere güvenli bir turizm deneyimi sunmak. Bunun için kanyon içine, ziyaretçilerin kaliteli vakit geçirebilecekleri alanlar oluşturulacak. Kır lokantası, kanyon içi yürüyüş parkurları, çadır kamp alanı, piknik alanları kamelya, banklar, masalar, lavabo, duş vb dinlenme noktaları, araç park alanları gibi tesislerin yapımıyla, gerekli alt yapı ihtiyacı karşılanacak. Projenin tamamlanmasıyla birlikte, Aladağ Küp Şelaleleri turizm destinasyonu daha cazip ve tanınır hale gelecek.

Aladağ Belediye Başkanı, projenin turizm potansiyelini artıracağını belirterek, "Turizm, Aladağ'ın önemli gelir kaynaklarından biri. Aladağ Küp Şelaleleri, doğal güzellikleriyle turistlerin ilgi odağı haline geldi. Bu projemizle, ziyaretçilerimize daha kaliteli bir turizm deneyimi sunacağız. Hem turizmimizi geliştirecek hem de bölgedeki ekonomik kalkınmaya katkı sağlayacağız" dedi.

Aladağ Küp Şelaleleri Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Projesi, bölgedeki turizm potansiyelini artıracak ve ziyaretçilere güvenli bir turizm deneyimi sunacak. Projenin tamamlanmasıyla birlikte, Aladağ Küp Şelaleleri turizm destinasyonu daha cazip ve tanınır hale gelecek.