Aladağ'da depremzedeler için hak sahipliği başvuruları başladı

Aladağ

Aladağ ilçesinde, 6 Şubat 2023 tarihinde Pazarcık-Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde hasar gören konut, ahır ve iş yerleri için hak sahipliği başvuruları başladı.

AFAD tarafından yapılan açıklamada, depremde orta, ağır, acil yıktırılacak ve yıkık derecede hasar gören konut, ahır ve iş yerleri için yeniden yapım ve güçlendirme kredisi almak isteyen afetzedelerin 60 günlük başvuru süresi içerisinde e-Devlet üzerinden veya Adana İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerektiği belirtildi.

 

Başvurular, mülk sahibinin kendisi veya varisleri, ebeveyne ait ikinci hasarlı konutta oturan evli evlatlar ve mülk sahibinin velisi veya vasisi tarafından yapılabiliyor.

 

Başvuruların tamamlanmasının ardından, Hak Sahipliği İnceleme Komisyonu, sunulan belgeler ve kanuni hak sahibi olabilme koşullarını dikkate alarak hak sahibi kabul edilenleri ve hak sahibi kabul edilmeyenleri belirleyecek.

 

Açıklamada, hak sahipliği başvurusunda bulunacak afetzedelerin, başvuru belgelerini eksiksiz ve doğru olarak hazırlamaları gerektiği vurgulandı.

 

*Başvuru belgeleri*

 

* Kimlik belgesi

* Tapu veya tapu senedi

* Hasarlı yapının fotoğrafları

* İkametgah belgesi

* Varsa, mülk sahibinin vefat etmiş olması halinde veraset ilamı

* Ebeveyne ait ikinci hasarlı konutta oturan evli evlatların başvurularında, anne veya babanın kimlik belgesi ve evlilik cüzdanı

* Mülk sahibinin velisi veya vasisinin başvurularında, vasi kararı