Anahtar Kelimeler: Anne Dostu Hastane

?Anne Dostu Hastane?

?Anne Dostu Hastane?

Bölge hastanesi konumunda olan Kozan Devlet Hastanesi ?Anne Dostu Hastane? olma ünvanını alarak sağlık hizmetlerine yeni bir sayfa açtı.

Bölge hastanesi konumunda olan Kozan Devlet Hastanesi ?Anne Dostu Hastane? olma ünvanını alarak sağlık hizmetlerine yeni bir sayfa açtı.

Türkiye genelinde Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde, anne dostu olma özelliğini alan Kozan Devlet Hastanesi, bu ünvanla Adana bölgesinde tek hastane olma özelliğini de taşıyor.

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet İyim ve Garnizon Komutanı Binbaşı Ahmet Eroğlu Kozan Devlet Hastanesi´ni ziyaret ederek ?Anne Dostu ve Gebe Okulu? hakkında bilgi aldı. Kaymakam Şafak Gürçam´a Kozan Devlet Hastanesi Başhekimi Asuman Seda Bayram ve hastane yöneticileri eşlik etti.

Anne dostu hastane olma özelliğinin ilk aşamasında, gebe kadınlara verilen eğitimler hakkında bilgi verildi. Kaymakam Şafak Gürçam, anne dostu hastane ünvanını alan Kozan Devlet Hastanesi Başhekimi Asuman Seda Bayram´ı tebrik etti. Sağlık Bakanlığı´nın belirlediği kriterleri yerine getirerek Kozan Devlet Hastanesi´nin ?Anne Dostu Hastane? ünvanını aldığını kaydeden Kaymakam Şafak Gürçam, Adana bölgesinde sadece Kozan Devlet Hastanesi´nin bu ünvanı aldığını belirtti.

Kozan Devlet Hastanesi Başhekimi Asuman Seda Bayram, anne dostu hastane ünvanında ki amacın, anne adayının gebelik sürecini rahat ve huzurlu geçirmesi, gebelik sürecinin daha sancısız, daha sağlıklı geçmesi için ve doğumdan sonrada hem bebeğin hem de annenin daha sağlıklı olması için bu çalışmaların yapıldığını kaydetti. Bayram, aylık olarak ortalama 100 gebenin bu eğitimlerden faydalandığını kaydetti.

Eğitimlerin 3 aylık gebelikten sonra başladığını, doğuma kadar devam ettiğini ve doğumdan sonra da anne-bebek eğitimlerinin hastane bünyesinde verildiğini söyledi. Gebe okulunda verilen eğitimlerle beraber anne adaylarına normal doğum yapmaları için egzersizler yaptırıldığını, eğitimlerin verildiğini ve anne adaylarına bu eğitimlerin uygulamalı olarak gösterildiğini kaydeden Asuman Seda Bayram, aylık olarak Kozan Devlet Hastanesi´nde 80 ile 120 arasında bebeğin dünyaya geldiğini söyledi. Yakın zamanda doğum sonrasında bebek ölümlerinin gerçekleşmediğini belirten Asuman Seda Bayram, bu konuda Türkiye ortalamasının çok altında olduklarını da sözlerine ekledi.

Anne dostu unvanını alan Kozan Devlet Hastanesi´nin eski yıllarda olduğu gibi anneleri normal doğuma teşvik etmek için çalışmaların aralıksız olarak sürdürüldüğünü belirten Bayram, annenin sağlıklı bir doğum yapabilmesi için her türlü imkanın sağlandığını söyledi.

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, yeni doğum yapan anneleri de ziyaret ederek annelere; ?hayırlı olsun? temennilerinde bulundu.

Hastane yönetimi, Kozan Devlet Hastanesi´nde aynı anda 7 gebenin doğum yapabileceğini, bunun için her türlü imkanın sağlandığını, doğum odalarının her türlü ihtiyacı düşünülerek hazırlandığını ifade ettiler.

/resimler/2018-12/17/1104070955858.jpg

Sağlık Bakanlığı tarafından Kozan Devlet Hastanesi´ne verilen ?Anne Dostu? ünvanı sayesinde Kozan ve bölgesine hitap eden Kozan Devlet Hastanesi´nin gebelik ve gebelik sonrası eğitimlerle hastalarına karşı yeni bir sayfa açtığı kaydedildi.

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Kozan Devlet Hastanesi´nde üstün performans sergileyen Başhekim Asuman Seda Bayram, Başhekim Yardımcısı Sıla Yalçıntaş, Müdür Yardımcısı Ayşe Uçar ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sema Tetik´e başarı belgesi verdi.

/resimler/2018-12/17/1104350018920.jpg/resimler/2018-12/17/1104534238035.jpg