Anahtar Kelimeler: tatil protokol imzalandı

Ara tatil için protokol imzalandı

Ara tatil için protokol imzalandı

18-22 Kasım tarihleri arasındaki ara tatil nedeniyle Kozanspor Kulübü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 8 maddeden oluşan protokol karşılıklı olarak imzalandı.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında ara tatiller belirlemiş, ilk ara tatilde 18 Kasım 2019 tarihinde başlayacak ve 22 Kasım 2019 tarihinde sona erecek. Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü; 18-22 Kasım 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek ara tatil döneminde Kozan'da eğitim ve öğretim alan öğrencilerin velileri gözetiminde ara tatil dönemini verimli geçirmesi, sağlıklı bir yaşam için hareket etmenin gerekliliği konusunda farkındalık yaratılması, sosyal sportif çalışmalar yürütülmesi için Kozanspor Kulübü ile karşılıklı olarak işbirliği yapacak.

Protokolde; sporun bireylerin fiziksel, psikolojik, sosyal ve bilişsel gelişimlerine destek olduğunun, takım halinde oynanan oyunlarda paylaşma, yardımlaşma, dayanışma ve güven duygularının geliştiğini gözlemlemek amaçlanıyor.

Öğrencilerin velileri gözetiminde katılacakları sosyal ve sportif etkinlikler düzenlenmesi için Kozanspor Kulübü'nün ziyaret edilerek Kozanspor takımının antrenmanlarının izletilmesi ve gerekli bilgilendirmelerin yapılması hedefleniyor.

Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez ve Kozanspor Kulüp Başkanı Yusuf Sağlam arasında karşılıklı olarak imzalanan protokol 18 Kasım 2019 tarihinde hayata geçirilecek.

Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; “Ara tatil eğitime verilmiş bir ara değildir. Bu bir hafta. Çocuğun sporla, sanatla, doğayla, kültürle, değerlerimizle buluşması için bir fırsat” ifadeleri kullanıldı.