Anahtar Kelimeler: ARTIK RESMİ EVLİLER

ARTIK RESMİ EVLİLER

ARTIK RESMİ EVLİLER

Kozan'da yerleşik hayatta yaşayan roman vatandaşlardan evli olup ancak aralarına resmi nikahı olmayanlara toplu nikah merasimi düzenlendi.

Kozan Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü geçtiğimiz yıl içerisinde roman vatandaşlar ile ilgili olarak sosyal risk değerlendirme raporu hazırladı. Hazırlanan bu rapora göre, roman vatandaşlardaki resmi evlilik oranlarının düşük olduğu tespit edildi. Yapılan bu tespit üzerine Kozan Kaymakamlığı evlilik oranları ile ilgili olarak bir çalışma başlattı. Roman vatandaşlardan şartları uygun olan 6 çiftin resmi nikah işlemleri başlatıldı. Kozan Kaymakamlığı, Kozan Belediyesi, Kozan İlçe Sağlık Müdürlüğü, Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kozan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Kozan İlçe Müftülüğü, Kozan Berberler ve Kuaförler Odası’nın destekleri ile toplu nikah merasimi gerçekleştirildi.

Kozan Belediyesi Millet Bahçesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen nikah merasimi öncesinde romanlar doyasıya eğlendi. Kimisi kucağında çocuğuyla, kimisi anne ve babasıyla nikah merasimine gelirken, onların mutlulukları renkli görüntülere sahne oldu. 6 çiftin nikah şahitliklerini Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Kozan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Bayer yaparken Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'da nikahlarını kıydı.

Kaymakam Şafak Gürçam, böyle anlamlı bir günde roman vatandaşların mutluluklarına ortak olduğu için çok mutlu olduğunu dile getirdi. Roman vatandaşların geçtiğimiz yıl kendi aralarında bir dernek kurduklarını ifade ederek, yaklaşık 1000 civarında roman vatandaşın Kozan'da yaşadığını söyledi. Evlilik oranları ile ilgili olarak yapılan araştırmalarda, sonuçların düşük gelmesinden dolayı kaymakamlık olarak duruma el attıklarını, evlilik oranlarının resmi anlamda yükselmesi için çalışma yaptıklarını ifade etti. 6 mutlu çifte bir ömür boyu mutluluklar diledi.

Kazım Özgan'da, bütün çiftlere bir ömür boyu mutluluklar diledi.

Altı çiftin nikah merasimi tamamlandıktan sonra evlilik cüzdanları gelinlere verildi.

Nikah merasiminde çiftlere herhangi bir baskı olmadan evliliği kabul edip etmedikleri soruldu. Çiftler bir ömür boyu evet diyerek mutluluklarını davetlilerle paylaştılar.