ASFALT PLENTİ TESİSİ KURULUYOR

ASFALT PLENTİ TESİSİ KURULUYOR

Kozan ilçe belediyesi asfalt üretim tesisini yenilemek ve üretim miktarını 4 kat arttırmak için çalışma başlattı.

Kozan ilçe belediyesi asfalt üretim tesisini yenilemek ve üretim miktarını 4 kat arttırmak için çalışma başlattı.

Kozan Belediyesi´nin Varsaklar Mahallesi, Sırkıntı Caddesi üzerinde bulunan asfalt üretim tesisindeki üretim ekipmanlarının yenilenmesi için çalışma başlatıldı. Başlatılan çalışma sonunda saatte 60 ton sıcak asfalt üretimi yapılan tesisin günlük 480 ton üretim kapasitesine ulaşacağı belirtildi.

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk ?1976 yılında kurulan sıcak asfalt tesisimiz, her geçen gün büyüyen ve gelişen Kozan´ımızın ihtiyacına karşılık vermiyordu. Ayrıca çevreye de büyük oranda hava kirliği yapıp bu bölgede ikamet eden vatandaşlarımızı rahatsız ediyordu. Bundan dolayı da yeni bir tesisin kurulması gerekiyordu. Bu vesileyle Karayolları 56. Şube Şefliği´nde faaliyet gösteren asfalt plentinin yenisinin kurulması nedeniyle, mevcuttaki tesisin Makine Kimya Endüstrisine verilerek hurdaya ayrılmıştı. Belediyemiz girişimleri neticesinde hurdaya ayrılan 1999 model bu tesisi 62 bin TL karşılığında MKE´nden hurda fiyatına alınmıştır. Alınan tesisin montaj ve demontaj çalışmaları belediyemiz tarafından başlatılmış, belediyemiz öz kaynaklarından 800 bin TL civarında masraf ederek, neticesinde tesisimizi komple yenilemiş olacağız.? Dedi.

Başkan Öztürk, ?Normal değeri 3 milyon TL olan asfalt plentini, belediyemiz öz kaynaklarından 800 bin TL harcamayla Kozan´ımıza kazandırmış olduk. Kozan´ımıza hayırlı olsun. Allah´ın izniyle 2019 yılı altyapıların sona erdiği ve üst yapılara geçtiğimiz bir yıl olacak.? Diye konuştu.