Anahtar Kelimeler: Atak Sürücü Kursu Atakta

Atak Sürücü Kursu Atakta

Atak Sürücü Kursu Atakta

Bilinçli, deneyimli ve trafik kurallarına uyan sürücülerin trafik kazalarına karışma riskleri daha az.

Kurulduğu günden bu yana deneyimli ve bilinçli sürücüler yetiştirmeyi başaran Atak Sürücü Kursu, deneyimli kadrosu ile yoluna sağlam adımlar ile ilerliyor.

Yılda yaklaşık olarak 800 yüz bin yeni sürücünün trafikle tanıştığını ifade eden Atak Sürücü Kursu Müdürü Gamze Ataş;

"Atak Sürücü Kursu olarak, sadece ehliyet vermiyoruz. Ehliyetten önce bilinçli, deneyimli ve trafik kurallarına uyan profesyonel şoför yetiştiriyoruz." dedi.

Trafik yoğunluğunun artması ile birlikte, yaşanan trafik kazalarına dikkat çeken Kurs Müdürü Ataş, meydana gelen kazaların %90´nının nedeninin sürücüler olduğunu ifade ederek, trafik kazalarının azalmasında sürücü kurslarının büyük önemi bulunduğuna dikkat çekerek,?Sürücü kurslarının ilk hedefleri ehliyet vermek olmamalı " dedi.

Atak Sürücü Kursu´nun çalışmaları ile ilgili de bir dizi açıklamalarda bulunan Ataş" Bilindiği üzere Atak Sürücü Kursu´muz yaklaşık 1 yıl önce faaliyetlerine başladı. 1 yıldan bu yana Kozan merkez başta olmak üzere, bölge insanımıza hizmet veriyor. Bizler, Atak Sürücü Kursu´nu kurarken hedefimiz bilinçli, deneyimli ve kurallara uyan sürücüler yetiştirmekti. Bu fikir ve düşünce ile çıktığımız yolumuzda yaklaşık olarak 300 kursiyerimizi ehliyet sahibi yaptık. Günümüzde, trafikte araç kullanmanın koşulları her gecen gün zorlaştığı göz ile görünüyor.

Bu gerçekler ışığında ehliyet alarak trafiğe çıkan sürücülerin daha dikkatli, bilinçli ve deneyimli olması gerekmektedir.

Belirtmiş olduğum tespitler ile birlikte, bizlerin yani sürücü kurslarının üzerlerine büyük sorumluluklar düşmektedir. Öncelikle kaliteli, bilinçli ve kendisini yenileyen eğitim kadroları olmasa olmazımızdır.

Sürücü kurslarının hedefleri kesinlikle ehliyet vermek olmamalıdır. Kurslarımız iyi şoförler yetiştirme yönünde mesai harcamalıdırlar.

Atak Sürücü Kursu olarak, günümüz şartlarında yaptığımız işin önemini çok iyi biliyoruz. Kurs olarak kendisini yenileyen, eğitim kadrosuna sahibiz. Eğitim kadromuzun üstlendiği misyon çerçevesinde, bilinçli sürücüller yetiştirerek, trafikte sürücülerden kaynaklanan kazaların azalmasını hedeflemektedir.

Bu yönde yaptığımız istatistik çalışmalarımızda, kurumumuzda eğitim görerek ehliyet almaya hak kazanan sürücüllerin, büyük bir oranın kazaya karışmadığı görünmektedir. Bu ve bunun gibi istatistikler sayesinde, Atak Sürücü Kursu kadrolarının işlerinin sadece ehliyet vermek olmadığını görmek mümkün. Unutulmamalı ki, her direksiyonun başına gecen şoför değildir. Bu anlamda daha bilinçli sürücüler yetiştirmemiz gerekmektedir.

Atak Sürücü Kursu olarak standartlar üstü sürücüler yetiştirmek için adaylarımızı bekliyoruz.? dedi.

/resimler/2018-9/1/1022036172359.jpg