Anahtar Kelimeler: mezarı başında anıldı

Atlı, mezarı başında anıldı

Atlı, mezarı başında anıldı

Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu İsmet Atlı, ölümünün 9. yılında kabri başında sevenleri ve sporcular tarafından rahmet ve minnetle anıldı.

Kozan'da 1931 yılında doğan İsmet Atlı, 29 yaşındayken 1960 yılında İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlenen Dünya Olimpiyat Şampiyonasında rakiplerini yenerek dünya olimpiyat şampiyonu olmuştu. Atlı, sporculuğunun yanı sıra şiir yazması ile de ön plana çıkmış, bir adet kitabı bulunuyor.

 

Anma programına Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, İl Gençlik ve Spor Müdürü Muzaffer Çin Timar, Türk Güreş Vakfı Adana Şube Başkanı Mustafa Dönmez, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Kürşat Gültekin, Atlı ailesinin yakınları, güreşçiler, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

İsmet Atlı'nın yeğeni Celal İnceler, Atlı’nın bir güreşçi olmasının yanı sıra iyi bir atçı ve şair olduğunu belirterek, "Sizler şampiyon olacaksınız" diyerek gençlere yol gösterdiğini söyledi.

Türk Güreş Vakfı Adana Şube Başkanı Mustafa Dönmez, Atlı'nın vefatından sonra Adana güreşinin yetim ve öksüz kaldığını ve sağlığında birçok sorunu çözmek için çaba sarf ettiğini, o dönemde gölgesinin dahi yeterli olduğunu dile getirdi.

 

İl Gençlik ve Spor Müdürü Muzaffer Çintımar, dünya ve olimpiyat şampiyonu olmanın herkese nasip olmayan bir başarı olduğunu vurgulayarak, "Onun bıraktığı miraslara uygun olarak sporcu kardeşlerimizi en iyi şekilde yetiştirip gelecekte onları da dünya ve olimpiyat şampiyonalarında seyretme şansımız olur" ifadelerini kullandı.

 

Anma programına katılanlar, İsmet Atlı'nın mezarına kırmızı karanfiller bıraktılar. Programda Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi.

İsmet Atlı, hayatı boyunca sporculuğu, şairliği ve atçılığı ile birçok alanda başarılar elde etmiş ve Türk spor tarihinde önemli bir yer edinmiştir