Barajda bulunan cesedin kimliği belirlendi

Barajda bulunan cesedin kimliği belirlendi

Kozan Barajı´nda 7 Eylül tarihinde bulunan erkek cesedinin kimliği belirlendi.

Kozan Barajında 7 Eylül 2019 Cumartesi günü bulunan cesedin kimliği tespit edildi. İddialara göre; barajda bulunan erkek cesedinin Karabucak Mahallesi´nden 34 yaşındaki Emrah Can isimli vatandaş olduğu öğrenildi.

Olay, 7 Eylül 2019 günü Kozan Barajı´nda meydana gelmişti. Bir vatandaş baraj kenarındaki bahçesinin bakımını yaparken, köpeklerin bir noktada birleştiğini gördü. Vatandaş ne olduğunu merak edip, köpeklerin bulunduğu noktaya doğru ilerleyince  bir cesedin olduğunu fark etti. 156 Jandarma ekiplerine bilgi verdi. Olay yerine gelen Jandarma ekipleri çevrede araştırma yapmış, erkek cesedine ait olabileceği düşünülen kıyafetlere ulaşmıştı. Çırılçıplak olan ceset savcı incelemesinin ardından Adana Adli Tıp Kurumu´na gönderilmişti. Ceset suda fazla beklediği için bozulmuş, bundan dolayı da teşhis yapma işlemleri zorlaşmıştı.

İddialara göre; Emrah Can isimli vatandaşın Karabucak´taki ailesi şahsı, sırtında bulunan doğum lekesinden teşhis etti. Yapılacak DNA testinin ardından cesedin aileye teslim edileceği bildirildi.

Kimliği belirlenen 34 yaşındaki Emrah Can´ın Kozan Barajı´nda nasıl öldüğü ile ilgili olarak Jandarma´nın geniş çaplı adli tahkikatı sürüyor.