Başarılı Okullar niteliksizleştiriliyor mu?

Başarılı Okullar niteliksizleştiriliyor mu?

İlçede sınav ile öğrenci alacak olan okulların belirlenmesinin ardından, ismi açıklanan okullar tepkilere neden oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Liseye Gecis Sınavı olan TEOG´un kaldırılmasının ardından, bu yıl gerçekleşek olan lise yerleştirilmesinin detayları netleşir iken, ilçemizde sınav ile öğrenci alacak olan okullarda belli oldu.

Sınav ile öğrenci alacak olan okulların netleşmesinin ardından, sınavla giriş yapılacak olan okullardan bazıları tepkilere neden oldu.

İlçemizde Kozan Fen Lisesi, Kozan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Fatih Anadolu Lisesi sınav ile öğrenci alacak.

Okul isimlerinin açıklanmasının ardından, Kozan Kazım Karabekir Anadolu Lisesi ile Yusuf Baysal Anadolu Lisesi´nde eğitim öğretim gören öğrencilerin velileri, Fatih Anadolu Lisesi´nin hangi kriterlerle sınav ile öğrenci alan okullar kriterlerine taşındığını sordular.

Son yapılan TEOG sınavlarında ilçemizde en yüksek puan ile öğrenci alan okul Kozan Fen Lisesi olurken, Fen Lisesi´ni Kazım Karabekir Anadolu Lisesi, Yusuf Baysal Anadolu Lisesi ile Fatih Anadolu Lisesi takip etmişti.

Sınav ile öğrenci alması gereken okulun Kozan Fen Lisesi´nin ardından, Kazım Karabekir Anadolu  Lisesi olması gerektiğini iddia eden veliler;

? Hangi standartlar ortaya koyularak puan sıralamasında 2. sırada bulunan okula sınavlı giriş hakkı verilmezken, bu hak 4. sırada bulunan okula veriliyor. Bu gerçekleşen düzenleme çok büyük bir adaletsizliktir, yanlıştır. Acaba bu okulun sınavlı hale gelmesinde mevcut İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez´in Fatih Anadolu Lisesi´nin kurucu müdürü olması ile bir alakası varmıdır?? sorularını sorarak ortada büyük bir adaletsizliğin olduğuna dikkat cektiler.

Yapılan uygulama ile nitelik tartışmaları da ortaya çıktı.

Veliler öğrencilerin büyük gayret, mücadele ile 8 yılllık birikimlerinin sonunda kazandıkları okullarının bilinçli bir şekilde ihtibarsızlıştırıldığına dikkat çekiyorlar.

?Sınav sıralamalarında 4. sırada yer alan bir okulun sınavlarda 2. sırada yer alan okulun yerine geçmesi okulların bilerek ve isteyerek niteliksiz hale düşmelerine neden olmaktadır.

Bu uygulamaların arkasındaki dar ve art niyetli idareciler. Bu öğrencilerin haklarını nasıl ödeyecekler? Soruyoruz?? dediler.

Gerçekleşen uygulamanın ilçe gündemini bir süre meşgul edeceği ön görülürken, konunun taraflarının açıklama yapması bekleniyor.