Başhekim Bayram ? Yargısız infaz yapmayın?

Başhekim Bayram ? Yargısız infaz yapmayın?

Hakkınca onlarca yazı yazılan, haber yapılan başhekim suskunluğunu bozdu

Kozan Devlet Hastanesi Başhekimi Asuman Seda Bayram son günlerde gerek şahsı gerekse kurumu ile ilgili bazı basın kuruluşlarında çıkan haberlerin tek taraflı olarak kaleme alındığını iddia etti.

Kozan Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen kermes açılışı sonrasında başhekimlik katında bulunan odasında basın mensupları ile sohbet eden, Başhekim Bayram son günlerde gerek şahsı gerekse Kozan Devlet Hastanesi ile ilgili bazı basın kuruluşlarında yer alan haberler ile ilgili bir dizi açıklamalarda bulundu.

Tek taraflı maksatlı haberler yapılıyor

Bayram yayınlanan haberlerin tek tarafı dinleyerek kaleme alındığına dikkat çekerek biz 700 kişiden oluşan büyük bir aileyiz dedikodulara bakarak iş yapacak durumda değiliz. Yaşanan hadiseleri tek taraflı olarak kamuoyuna duyuran basın kuruluşlarına diyalog çağrısında bulunuyorum? diyen Bayram göreve geldikleri günden bugüne Kozan Devlet Hastanesindeki değişimlerden bahsetti.

Bayram ? bizler aslı astarı olamayan dedikodular ile değil Kozan Devlet Hastanesinde değişen cihazlar ile, anne dostu olan bölgedeki tek hastane olmamızla, 30 olan kadrolu doktor sayımızın 40´a yükselmesi ile, acil servisimizde 2 tane uzman acil doktorunun bulduğu ile gündeme gelmek istiyoruz. Maalesef yaşadığımız şehirde aslı astarı olmayan şehir efsaneleri çok hızlı üretiliyor. Doktorların istifa etmesi sadece bizim hastanemizde yaşanan bir durum değildir. Tüm hastanelerde doktorlar istifa ediyor. Bunun altındaki en büyük neden ise doktorlarımızın devlete tekrar dönüşünün çok basit olmasından kaynaklanmaktadır. Ayrıca bazı doktorlarımız özel hastanelerde çalışmayı tercih ettikleri için istifa edebiliyorlar. Bu hadise maalesef art niyetli kişiler tarafından asılsız sözler ile süslenip basın kuruluşları aracılığı ile kamuoyuna ulaştırılır.?

İstifa eden 2 başhekim yardımcısına açıklık getirdi

Bir basın mensubunun ? 2 başhekim yardımcınız istifa etti? Neden istifa ettiler sorusunu yanıtlayan Bayram başhekim yardımcımızın biri eşinin tayini Kozan´a hukuki nedenlerden dolayı getirtemediği için mecburi olarak eşinin görev yaptığı yere gitmiştir. Diğeri ise idarecilik kademesinde görev almak istememesinden kaynaklanmıştır. Bakın bizler bu koltuklarda ömür boyu idareci olarak kalacak değiliz. Bizler işlerimizle insan sağlığı ile gündeme gelmek için mücadele ediyoruz. Kimsenin özel hayatını sorgulamak ne bizlerin ne de başkalarının haddine düşer. Ben görevde bulunduğum sürece memleketime hizmet yapmak için mücadele ettim etmeye de devam edeceğim. Bizlere zaman ayıran başta değerli Kaymakamımız Sayın Şafak Gürçam´ a değerli protokol üyelerine kıymetli katılımcılara ve siz değerli basın mensuplarına çok teşekkür ediyorum.? Dedi.