BAŞKAN ÖZTÜRK ARTAN TERÖR OLAYLARINI DEĞERLENDİRDİ; ?EŞKIYA İLE PAZARLIK YAPILMAZ´

BAŞKAN ÖZTÜRK ARTAN TERÖR OLAYLARINI DEĞERLENDİRDİ; ?EŞKIYA İLE PAZARLIK YAPILMAZ´

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal´ın koruma müdürlüğünü yapan Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, Ankara´da askeri servis araçlarını hedef alan bombalı saldırı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

28 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda istihbarat zafiyeti olduğuna inandığını söyleyen Başkan Öztürk, devletin eli silahlı terörist ile müzakere yapmasının hata olduğunu ifade etti. Kendisinin de 36 yıl devlete hizmet ettiğini ve güvenlik konularına hakim olduğunu söyleyen Öztürk, açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

?Maalesef iyi günler yaşamıyoruz. Açılım süreci diye bir açmazın içerisine girdik. Bir devletin can damarı ve olmazsa olmazı istihbaratıdır. Ülkemizde milli, genelkurmay ve emniyet olmak üzere üç ayrı istihbarat teşkilatı var. Basında yer alan haberlerde, bombacının eylemini gerçekleştirmeden önce binlerce kilometre dolaştığı ve hiçbir kontrol noktasına takılmadığı yazılıp çiziliyor. Ben bu konuda zafiyet olduğuna inanıyorum. Gerekirse bu istihbarat teşkilatlarını tüm alt birimleri ile birlikte birleştirmek lazım.?

Kürt meselesi var diye terör yeniden körüklendi

1999 ve 2003 yıları arasında terör olaylarının bitme noktasına geldiğini fakat ?Kürt Meselesi´ adı altında terörün yeniden güçlendirildiğini ifade eden Başkan Öztürk; ?1999- 2003 yılları arasında terör olayları bitme noktasına gelmiş, 4 yılda sadece67 şehit vermiştik. Ama birileri çıkıp ülkede ?Kürt Meselesi´ var diye birilerini şımarttı ve ortalığı yeniden karıştırdı. Eğer ülkede bir mesele varsa bu herkesin meselesidir. Türkiye bir bütündür ve üniter yapısı vardır. Kimsenin kimseden üstünlüğü yoktur? dedi.

KCK´nın açılımı Kürdistan´dır

Vatandaşlara KCK´nın ne anlama geldiğinin açıklanmadığını söyleyen Başkan Öztürk; ?Yıllardır söylüyorum, KCK´nın açılımı Kürdistan´dır, şehir yapılanmasının anlamı budur. Bu örgütün üyeleri yıllar içerisinde yakalanıp bırakıldı ve şu an birçoğu idareci oldu. Dolayısı ile dağdaki eşkıya şehre inmiş oldu. Yerel yönetimin eli ile iş makineleri kullanılarak asfalt ve karayolları patlayıcı ile dolduruldu.  Biryandan da güvenliğin eli kolu bağlanarak yapılanlara göz yumuldu. Bu bir hataydı ve şimdi faturasını milletçe ödüyoruz. Terör konusunda ülkenin muhalifi muvafıkı olmaz. Herkesin bir araya gelip sen ben demeden teröristler silahı elinden bırakıncaya kadar kararlılıkla mücadele edilmesi lazım. Eğer devlet hata yaptıysa, yasalar ve kanunlar çerçevesinde bu hatanın düzeltilmesi gerek. İnşallah bu tür olaylar bir daha tekerrür etmez. Millet olarak uyanık ve tedbirli olmalıyız. Su uyur düşman uyumaz? diye konuştu.