BAŞKAN ÖZTÜRK BENGÜTÜRK´E KONUŞTU ELİ SİLAHLI EŞKIYA İLE MÜZAKERE OLMAZ?

BAŞKAN ÖZTÜRK BENGÜTÜRK´E KONUŞTU ELİ SİLAHLI EŞKIYA İLE MÜZAKERE OLMAZ?

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk BengüTürk TV´de "Memlekette Ramazan" programına canlı yayın konuğu oldu.

Cumhuriyet Parkından gerçekleşen canlı yayın sahur vaktine kadar devam etti.

Mahmut Tülek´in hazırlayıp sunduğu program belediye din görevlisi Bilal Özata´nın Kur´an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ev sahibi olarak program konuğu olan Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk´e imar ve şehircilikten sorumlu başkan yardımcısı Mustafa Duru eşlik etti.

İslam âleminin Ramazan ayını tebrik ederek sözlerine başlayan Başkan Musa Öztürk, Kozan´ın tarihi ve doğal güzelliklerinden bahsederek iki yılda ilçede hayata geçirdiği hizmetleri anlattı.

Seçimlerden önce verdiği sözleri bir bir yerine getirdiğini ifade Başkan Öztürk, konuşmasında şu ifadeleri kullandı; ?Göreve geldiğimiz günden bu yana büyükşehir yasasından doğan olumsuzlar ve kısıtlı imkanlara rağmen Kozan için elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret gösteriyoruz.  Şu an yayın yaptığımız bu güzel park, çeyrek asırdır kullanılmayan atıl vaziyette duran bir harabeydi. Ekiplerimizin özverili çalışmasıyla 4 ay gibi kısa bir sürede parkımızı modern bir sosyal tesis haline getirdik. Alparslan Türkeş Parkımız başta olmak üzere ilçemize yeni modern parklar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Son olarak ilçemizin yeni yerleşim merkezi olan Ağlıboğaz mahallemize 4 bin 500 metrekare alana ?Güzelevler Parkı´ inşaatına başladık. Yine Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte Kozan´ın en büyük sorunlarından birisi olan yağmur suyu taşkınlarının önüne geçmek için ?Yağmur Suyu Drenaj Hattı Projesi´ne Cumhuriyet mahallesinden başlayarak 1,5 yılda ilçemizin yağmur suyu sorununu tarihe gömdük. Teknolojinin getirdiği yeniliklere ayak uydurarak coğrafi bilgi sistemi ve kent bilgi sistemimizi kurduk. 30 Mart yerel seçimlerinin hemen ardından mahkeme kararı ile durdurulan imar planımızı yine Büyükşehir ile birlikte süratli bir şekilde hazırlayarak ilçemizde durma noktasına gelen inşaat sektörünü yeniden canlandırdık. Tarihi Yiğenoğlu Sokak ve Yapıcı Konağı´nı restore ederek tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıktık. Halkımıza Ramazan hediyesi olarak ilçemizin manevi büyüklerinden olan ?Hasan Esad Bağdadi´ türbesini restore ediyoruz. Türbenin bahçesine mescit, şadırvan, kurban kesim alanı gibi yeni üniteler yapacağız.?

?Eli silahli eşkıya ile müzakere yapılmaz.?

Ülkede yaşanan terör olaylarına da değinen Başkan Musa Öztürk; ?Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimiz ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve şükran ile anıyorum. Sadece bugün 6 evladımızı şehit verdik. Bu kan ne zaman duracak, daha kaç şehit vereceğiz? Her zaman söylüyorum eli silahlı eşkıya ile müzakere yapılmaz. Bu işi kökten çözmek için daha ne bekleniyor? Her şehit haberinin ardından terörü kınamak yerine kısasa kısa cevap vermek lazım? dedi.

Cumhuriyet Parkının serin havasında gerçekleşen canlı yayında izleyicilere yöreye özgü geleneksel el sanatlarından kök boyalı el dokuması kilimler ve yöresel lezzetlerden Kozan ciğeri tanıtıldı. Belediyeye bağlı Aşevi personelleri tarafından sahur vaktinde parktaki vatandaşlara ve yayın ekibine kızılcık şerbeti, simit ve tarhana çorbası ikram edildi.