BELDA KÜTÜK CHP BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAY ADAYI

BELDA KÜTÜK CHP BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAY ADAYI

Kozan’ın sevilen esnaflarından İsmail Kütük’ün kızı Avukat Belda Kütük, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Kozan Belediye Meclis Üyesi aday adayı oldu.

Kütük, CHP Kozan İlçe Başkanı Nurcan Eroğlu ve CHP Kozan Belediye Başkan Adayı Suudiye Gizem Aksoylu'nun da katılımıyla düzenlenen bir basın toplantısıyla aday adaylığını açıkladı.
Basın toplantısında konuşan Kütük, Kozan'ı daha yaşanılabilir bir şehir yapmak için meclis üyeliğine aday olduğunu söyledi. Kütük, "Kozan'ın sorunlarını biliyorum ve bu sorunlara çözüm üretmek için mecliste yer almak istiyorum." dedi.
Kütük, Kozan'da kadınların gücünün Cumhuriyet Halk Partisi'nde görüldüğünü de vurguladı. Kütük, "Kadınların siyasette daha fazla yer alması gerekiyor. Ben de Kozan'da kadınların sesini mecliste daha güçlü bir şekilde duyurmak için aday oldum." diye konuştu.
CHP Kozan Belediye Başkanı Nurcan Eroğlu’da Belda Kütük'ün aday adaylığını tebrik etti. Eroğlu, "Belda Kütük, genç, dinamik ve donanımlı bir aday. Kendisinin Kozan'a katkı sağlayacağına inanıyorum." dedi.
CHP Kozan Belediye Başkan Adayı Suudiye Gizem Aksoylu’da Kütük'ün aday adaylığını memnuniyetle karşıladığını söyledi. Aksoylu, "Belda Kütük gibi güçlü bir adayın bizimle birlikte olması büyük bir güç. Emin adımlarla Kozan'da zafere ulaşmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz." diye konuştu.
Belda Kütük, 1998 yılında Kozan ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kozan'da tamamladıktan sonra Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Halen Kozan'da avukatlık yapmaktadır.