?Belediye başkanlığını kazanmamız uzak bir ihtimal asla değil?

?Belediye başkanlığını kazanmamız uzak bir ihtimal asla değil?

Son günlerde çıkan ilçe teşkilatı karşısındaki tutumlar ile ilgili konuşan Karaoğlu ? Kimse bu işleri kapalı kapılar arkasında yapmasına gerek yok.

K.Ekspres- Son günlerde çıkan ilçe teşkilatı karşısındaki tutumlar ile ilgili konuşan Karaoğlu ? Kimse bu işleri kapalı kapılar arkasında yapmasına gerek yok. Kongre istemek her üyenin hakkıdır. Herkes açık aleni bu hakkını kullanabilir. Hiçbir rahatsızlık duymuyoruz? dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kozan İlçe Başkanı Erkan Karaoğlu ülke gündemini ve ilçe gündemini değerlendirdiği özel röportajında 16 Nisan referandumu Ak Parti için bir kazanç olmadığı gibi CHP içinde bir kayıp değildir? dedi.

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Araştırmacı, Gazeteci Yazar Hüseyin Erciyes´in sorularını yanıtlayan Karaoğlu şöyle konuştu.

Referandum bizim açımızdan bir kayıp değildir

16 Nisan tarihinde yapılan referandum bizler için bir kayıp olmadığı gibi mevcut iktidar içinde bir başarı değildir. Ortaya çıkan referandum sonrası önümüzdeki seçimlerde cumhurbaşkanlığı veya başkanlık kimsenin tek elinde olmadığını gösteriyor. Biz bu durumdan ne kadar kaygılı isek mevcut Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan da bu durumdan 2 kat daha yüksek kaygıya sahiptir.

Şimdi bizim de bir yol haritası hazırlığına girmemiz gerekiyor. Cumhuriyeti çok seven parlamenter sistemin devam etmesini isteyen % 48.5 oy var demektir. Şimdi bizim yapmamız gereken hayır cephesi ile birlikte hareket edip 2019 hazırlanmaktır.

Biz, alınan oy oranı hiçbir zaman CHP nin oyudur demedik. Demiyoruz da bu oy bir duruşun oyudur. Bizim tek amacımız bu hayır oylarını bir ve diri tutmaktır.

Şayet bu oylar diri tutulabilir ise Cumhuriyet değerlerine bağlı parlamenter sistemi savunan bir kişi olmalıdır. Tüm katmanları içerisine alabilecek bir aday olmalıdır. Adı çatı olur. Taban olur ismi çok önemli değil. Önemli olan ortadaki değerlere bağlı ve sahip çıkacak bir isim. İllaki CHP li olması da gerekmiyor. Dedi.

Kapalı kapılar ardına gerek yok

Adana geneli olarak % 60 bandının üzerinde bir oy bekleniyordu. Lakin % 58 alındı. İstenen hedef tutturulmamıştır. Lakin büyük bir başarı elde etmiştir.

İlçe olarak başarılı bir ilçeyiz. Nedenine gelince Ceyhan ilçemiz ile Kozan ilçemizde alınan hayır oylarını kıyasladığımız zaman Ceyhan´da HDP tabanı ve oyları var. Bizim ilçemizde ise yok. Ceyhan´ daki HDP oylarını çıktığımız zaman oran Kozan´ın altına düşüyor. Dolayısı ile % 44 çıkan hayır oyları Bizler için başarısızlık olarak gösterilemez. Teşkilatımızın her birimi ve kademesi gecesini gündüzüne katarak çalışmışlardır. Elbette bu hayır oylarına katkı koyan MHP, SP ve hatta AKP tabanına da teşekkür ediyorum. Bunlar da Cumhuriyete sahip çıktılar. Emin olun bu iktidarın yaptığı her hesap yanlış hesaptır. Eminim ki yanlış hesap Bağdat´tan dönecektir.? Dedi.

Sözlerine Kozan İlçe Teşkilatının olağan üstü kongreye götürülme çalışması ile ilgile de konuşan Karaoğlu ?bu davranış bir haktır? dedi.

Karaoğlu? bilindiği üzere tüzük gereği olağan kongremiz her 2 yıla bir yapılmaktadır. Göreve gelmemizin ardından yaklaşık olarak 1,5 yıl geçti. Normal sürece göre Aralık ayı içerisinde kongre yapmamız gerekiyor. Bizler ise Temmuz veya Ağustos ayı içerisinde kayıtlı üyelerimizin seçeceği delegelerimizi belirleyeceğiz. Kozan merkez mahallelerimizin tamamında kırsal mahallelerimizin merkezlerinde sandık koyacağız. Ve delege seçimi gerçekleştireceğiz.

Basından takip ettiğim kadarı ile parti içerisinde 46 delegemiz olağan üstü kongreye gidilmesi için imza vermişler. Elbette bu gayet normal bir durumdur. Şayet 122 delegemiz olağan üstü kongre olsun der ise kongre olur. Bu delegelerimizin doğal haklarıdır. Bu tip girişimleri kimselerin kapalı kapılar ardından gerçekleştirmesine gerek yok. Açık aleni bir mücadele verebilirler. Bu doğal haklarıdır. İlçe teşkilatı olarak Ekim Ayı içerisinde kongremizi yapmayı hedefliyoruz? diyen Karaoğlu, Kozan Belediye Başkanlığını kazanmamalarının önünde hiç bir engelin olmadığını da ifade etti.

Potansiyel iyi kullanırsa neden olmasın?

Karaoğlu ? CHP Teşkilatları olarak elimizde çok büyük bir potansiyel var. Bizler bu potansiyeli kullanmak istiyoruz. İyi bir isim iyi bir partili tüm Kozan´ı kucaklayacak yıpranmış bir isim ile kozan belediye başkanlığı kazanacağız. Hem neden olmasın Kozan Belediyesini kazanmak çok uzak bir ihtimal kesinlikle değil. Önümüzdeki yerel seçimler ile ilgili çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Doğru ismi bulduğumuz gün kamuoyu ile paylaşmaktan da çekinmeyiz? dedi.