Anahtar Kelimeler: liyim arkadaş

?Ben CHP´liyim arkadaş?

?Ben CHP´liyim arkadaş?

Ömer Faruk Kaymaz mecliste; ?Ben CHP´liyim arkadaş? cümlesini kurdu. Mecliste kısa süreliğine şok yaşandı.

Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı´nda söz alan Saadet Partili meclis üyesi Ömer Faruk Kaymaz, yaptığı konuşmada, ?Ben CHP´liyim? dedi. Kaymaz´ın bu sözü mecliste kısa süreliğine soğuk duş etkisi yarattı.

31 Mart yerel seçimleri öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi´nden ayrılarak ?Kozan İttifakı? adı altında seçim çalışmalarını yürüten Kazım Özgan´ın saflarına geçen Ömer Faruk Kaymaz, ?Ben CHP´liyim arkadaş? diyerek herkesin kafasında soru işareti bıraktı.

Pazartesi günü Kozan Belediyesi´nin ekim ayı olağan meclis toplantısında Ömer Faruk Kaymaz söz aldı. Konuşmasında, işçi çıkartmalarına değinerek şu ifadelere yer verdi:

?İşçi çıkartmaları ile ilgili olarak bir sürü adaletsizliklerin olduğu söyleniyor. Türkiye´nin şartları bu işleri buraya getirdi. Bunun da günahı yerel yönetimlerin değil. Merkezi yönetimden de kaynaklanan adaletsizlikler ve haksızlıklar var. İşçi çıkarmaları keşke çöpçüye kadar inmeseydi. Ben de aynen sizin fikrinizdeyim. Elimden geldiği kadar bazı arkadaşların çıkmaması yönünde yardımcı oldum. Başkan da benden şikayetçi. ?Yahu senin ne kadar yakının var? diyor. Geçtiğimiz günlerde İŞKUR´da alım oldu. Var mı CHP´li işe girdiren. Yok. AK Partili, MHPli. Sistem böyle çalışıyor. Benim referans olduğum insanların %80´i Mhplidir, İyi Partilidir. Ben CHP liyim. Ben Cumhuriyet Halk partiliyim arkadaş? dedi.

Ömer Faruk Kaymaz´ın bu konuşmasının ardından mecliste gülüşmeler meydana geldi. Meclis kısa süreliğine soğuk duş etkisi altında kaldı. Ömer Faruk Kaymaz´ın ?Ben CHP´liyim arkadaş? sözü önümüzdeki günlerde daha çok konuşulacak gibi.