Anahtar Kelimeler: Bilgili ağzını yumdu gözünü

Bilgili, açtı ağzını yumdu gözünü

Bilgili, açtı ağzını yumdu gözünü

“Tek marifetleri işçi çıkartmak. Bunun dışında yaptıklar tek bir başarılarını çıkıp anlatsınlar.”

 

 

Gazetemize konuşan iktidar partisinin İlçe Başkanı Avukat Yusuf Bilgili Kozan ve Büyükşehir Belediyelerinin geride bıraktıkları zaman dilimi içerisinde hiçbir iş yapmadıklarını, tek başarılarının işçi çıkartmak olduğunu iddia etti.

Gazetemizi ziyaret eden Ak Parti İlçe Başkanı Av. Yusuf Bilgili “Teşkilat olarak söz konusu Kozan’ın menfaat ve çıkarları ise kayıtsız şartsız varız. Ama kusura bakmasınlar kimsenin ne askeriyiz, ne de noteriyiz.” Sözleri ile siyasi arenayı dile getirdi.

Tek marifetleri işçi çıkartmak

Bilgili sözlerine şöyle devam etti. “Öncelikle 31 Mart yerel seçimlerinden zafer ile çıkmış bir cumhur ittifakı var. Dün de bugün de Cumhur İttifakı ruhuna sahibiz. Bilindiği üzere bir takım gelişmeler sonucunda 11 bin gibi ezici bir fark ile belediye başkanlığını kazanan adayımız hukuki nedenler ile belediye başkanı olamadı. Bunun yerine 2. gelen Kazım Özgan Bey yargı kararı ile belediye başkanı oldu. Seçimlerden önce meydanlarda çarşaf çarşaf Kozan Belediyesinin ekonomik yapısını anlatan Özgan adeta bu sözlerini rüyasında söylemiş gibi unutmuş ve ağlama duvarına dönmüştür.

Koltuğa oturduğu günden bu yana tek marifeti işçi çıkartmak olan Özgan ve ekibinin geride kalan süre içerisinde yaptıkları tek bir iğne ucunu göremedik. Ama ağlama politikası geçiştirmeyi çok iyi biliyorlar. Masum bir eda ile kendilerinin getirmiş olduğu gündem maddelerini inceleyen, sorgulayan belediye meclis üyelerimize karalama politikaları geliştiriyorlar. Hiçbir belediye meclis üyemiz orta da oturan ne asker ne de noter, Kozan için olacak tüm güzel faaliyetlerde evet oyu vermekten geri durmayız. Daha önce iki başkan yardımcısı ile idare edilen belediye siyasi sözlerden dolayı 4’e çıkartılmıştır. İsrafı önleyeceğiz. Sözü verenlerin israfa neden oldukları açık aleni aşikârdır.” Dedi.

Ağlıboğaz’dan ne haber? 2 ay bitmedi mi?

Ağlıboğaz’ın 6 yıldan buyana imara kapalı olduğuna dikkat çeken Bilgili “2 ayda çözeceğim diyen Özgan, aradan 8 ay geçti sözün nerede Ağlıboğaz’ dan ne haber?” sorusunu yönelten Başkan Bilgili açıklamalarına şöyle devam etti.

“ Özetle Kazım Bey görevi başında 8 ayı geride bıraktı. Bizlerin Kozan yararına olan hangi maddeye karşı çıkmışız çıkıp açıklasınlar. Yine bu süre içerisinde 300 civarında işçi çıkarmanın dışında yaptıkları iğne ucu kadar bir çalışma gösterin, bu sözlerimin aynısını Adana Büyükşehir Belediyesi içinde kullanıyorum. Kozan Belediyesi de Adana Büyükşehir Belediyesi de tek marifetleri işçi çıkartmak.”

Doğalgaz hükümetimizin hizmetidir

Bakın ben 2012 yılında da Ak Parti İlçe Başkanı idim. O dönemde doğalgazı gündeme ilk biz getirdik. O dönemde doğalgazın dosyasını biz hazırladık. Lakin o yıllarda doğalgaz da abone zorunluluğu var idi. Hükümetimiz tarafından nüfusu 10 binin üzerinde olan ilçelere doğalgaz götürülmesi yönünde karar çıkarttı. Ve bu düzlemde öncelikle bölge milletvekilimiz Sayın Tamer Dağlı başta olmak üzere tüm vekillerimiz İmamoğlu ve Kozan İlçelerine doğalgaz getirmek için büyük bir mücadele verdiler. Sayın Dağlı, doğalgaz ile ilgili olarak birçok defa sayın bakanla görüştü. Büyük mücadeleler sonunda doğalgaz ilçemize getiriliyor. Doğalgaz hükümetimizin ilçemize kazandırdığı büyük bir yatırımdır. Hükümetimizin ilçemize kazandırdığı doğalgaz gibi birçok hizmeti var. 200 yataklı devlet hastanesi, Adana- Kozan duble yol çalışması, İş- Kur’un Kozan da açılması gibi bir çok hizmeti olmuştur”.

Zemin kaygan gözlem yapılıyor

Mansurlu Yolu ile ilgili olarak bazı kesimlerce art niyetli çalışmalar yapılmaktadır. Bu yolun ne kadar önemli bir yol olduğunu bizler biliyoruz. Her platformda gerek vekillerimiz gerekse bizler gündeme getiriyoruz. Oysa kendi ayıplarının üzerini kapatmak isteyenlerin hükümetimize ve Mansurlu Yoluna yönelik karalama politikası geliştirmek istiyorlar. Oysa yolun Akdam Mahallemize kadar olan bölümünde hiç bir sorun yoktur. Yolun bu kısmı da bizim hükümetimiz döneminde yapılmıştır. Yolda gelinen noktada toprağın gevşek olması ile birlikte toprakta kaymalar yaşanmaktadır. Yolun ilk projesinde gerçekleşmesi beklenen sonuçlar ortaya çıkmadığından dolayı bölge ile ilgili olarak yeniden jeoloji projesi hazırlanmış ve bölge yetkililer tarafından incelenmeye alınmıştır. Yapboz ile değil kalıcı projeler ile halkımıza hizmet etme aşkına sahibiz. Bu kış sonuna kadar bölge izlenecek ve izlemeler sonucunda hazırlanacak raporlar doğrultusunda yol yapılacak. İnsanların tepkisini makul eleştiriler içerisinde kabul ederken, bu yol üzerinden beslenen art niyetlileri de kınıyorum.” Diyerek sözlerine son veren Bilgili ilçemizin tek günlük gazetesi olan Kozan Ekspres Gazetesi basın alanında büyük bir eksiği ortadan kaldırıyor. Kamu ile vatandaş arasında köprü görevini laiki ile yapan Erciyes ve ekibini kutluyorum.

Öte yandan Bilgili’ye Ak Parti Teşkilat Başkanı Kemal Yıldırım, Medyadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Polat Kaya ve Muhasebeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mete Ulu’da eşlik etti.