Bilgili; “Doğalgaz tamamen hükümetin projesidir”

Bilgili; “Doğalgaz tamamen hükümetin projesidir”

AK Parti Kozan İlçe Başkanı Yusuf Bilgili: “Doğalgaz İle ilgili olarak yıl sonunda 10 bin konuta doğalgaz verilmesi hedefleniyor. Aksagaz abonelik işlemlerini sürdürüyor. Doğalgaz projesi hükümetin projesidir” dedi.

 

 

AK Parti Kozan İlçe Başkanı Avukat Yusuf Bilgili, yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleri basın toplantısı gerçekleştirerek, doğalgaz ile ilgili olarak son gelişmelerle ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi.

Aksagaz Dağıtım Merkezi’nde merkezinde yapılan basın açıklamasında konuşan Yusuf bilgili sözlerine Şöyle devam etti;

“2002 yılı öncesinde Türkiye'de sadece 6 ilde doğalgaz vardı. Geldiğimiz şu günde Türkiye'nin 81 ilinde doğalgaz bulunuyor. Kanayan yara haline gelen doğalgaz konusunun Kozan’daki ayağı AK Parti hükümeti döneminde projelendirilerek hayata geçirildi. Diğer yakıt sistemlerine göre doğalgaz daha ekonomik. Doğalgazın Kozan'a gelmesinde milletvekillerimizin çok katkısı oldu. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Kozan Ticaret Odası ve AK Parti Teşkilatı olarak, doğalgazın gelmesinde büyük emekler harcadı. Ceyhan'dan geçen Botaş boru hattından imamoğlu ve Kozan ilçeleri yararlandı. Kozan'a doğalgaz gelmesi projesi tamamen Enerji Bakanlığı’na bağlı Botaş'ın bir projesidir. Dolayısıyla AK Parti'nin Kozan'a getirdiği bir hizmettir. Doğalgazı bizlerle buluşturan milletvekillerimizei bakanlarımıza ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a kamuoyu adına teşekkür ediyorum. Doğalgazın şehir içine dağıtımını Aksagaz yapacak. Kozan’da bazı bölgelerin doğalgaz alt yapısı hazırlanmış durumda. Aksagaz bölge müdürünün bize verdiği bilgiye göre, bu ayın sonunda Kozan doğalgaza kavuşacak” dedi.

Doğalgazın Kozan'a gelmesi ile ilgili olarak Çevre Mühendisi Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Fatih Aydın’da bazı teknik bilgiler verdi. Varsaklar Mahallesi’nde bulunan Aksagaz Dağıtım Merkezi’nde konuşan Fatih Aydın, doğalgazın olmamasını kanayan yaraya benzetti. “Bu ayın sonunda evlerde doğalgaz kullanmaya başlayacağız” diyen Fatih Aydın şu ifadelere yer verdi:

“Ticaret Odası, Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, AK Parti İlçe Teşkilatı doğalgaz konusunu sürekli gündemde tuttu. Bölge milletvekilimiz Tamer Dağlı'nın da büyük emekleri ile nihayete eriştik. Organize sanayi bölgemiz açısından doğalgaz büyük önem taşıyor. Yatırımcılarımıza, “Doğalgaz var mı?” sorusuna cevap verebilmek adına ciddi bir yatırım söz konusu. Ana hattı Botaş Kozan’a kadar getirdi. Kozan'daki dağıtım ise Aksagaz tarafından gerçekleştirilecek. Aksagaz Kozan Şubesi müftülük civarında abonelik işlemlerine başladı. Şu ana kadar 400 civarında abone işlemleri gerçekleştirildi. 2019 yılı sonuna kadar 10 bin civarında abone hedefleri bulunuyor. Doğalgaza kavuşmak isteyen vatandaşların Aksagaz Şubesi’ne giderek abonelik işlemlerini bir an önce gerçekleştirmesi gerekiyor. Abonelik verilenler bu yıl içerisinde hemen doğalgaz kullanmaya başlayacaklar. Önümüzdeki yıl bu daha da genişleyecek doğalgaz insanların ekonomisinde büyük kar sağlayan bir konudur. En önemlisi de çevreye zarar vermemesi. Diğer yakıt sistemleri ile doğalgazın doğaya verdiği zarar arasında dağlar kadar fark var. Doğalgaz konusunda emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a,  bölge milletvekillerimize, AK Parti hükümetine ve diğer herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kademeli olarak doğalgaz Kozan'a önümüzdeki yıllarda tamamen verilmiş olacak. Bununla ilgili olarak da çalışmalar hızlı bir şekilde sürüyor.