Anahtar Kelimeler: Bilgili bütün ayrım

Bilgili, “Yol bütün ayrım yok”

Bilgili, “Yol bütün ayrım yok”

AK Parti Kozan İlçe Başkanı Avukat Yusuf Bilgili; "Kozan Çukurköprü, Çukurköprü Kadirli diye bir öncelik sırası yok. Kamulaştırma çalışmaları tamamlandıktan sonra yol genişletme çalışmaları yapılacak” dedi.

 

 

Kozan Ekspres Gazetesi olarak, defalarca gündeme getirdiğimiz Kozan Kadirli Karayolu ile ilgili olarak AK Parti Kozan İlçe Başkanı Yusuf Bilgili, yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile ilgili olarak konuştu. Bilgili, “Sumbas tarafında yaklaşık 500 metrelik bir kavşak ile ilgili olarak ivedi bir kamulaştırma çalışması yapılması yönünde kararname yayınlandı. Buranın bütün yol ile ilgili alakası bulunmuyor” ifadelerini kullandı.

“Kozan Kadirli karayolu tüm olarak projeye çıktı” diyen Yusuf Bilgili, “Çukurköprü Kozan veya Çukurköprü Kadirli diye bir ayrım yok, Buralarda öncelikli yapılacak yer diye bir şey yok. Kamulaştırma işlemlerindeki ilerlemeye göre başlanacak. O sizin dediğiniz acele kamulaştırma Çukurköprü ile Kadirli ile ilgili değil. Sadece Sumbas tarafındaki yaklaşık 500 metrelik kavşak ile ilgili” dedi.

 Vatandaşlar ile önce kamulaştırma konusunda anlaşma yoluna gidildiğini daha sonrasında da mahkeme yoluyla kamulaştırma çalışmalarının devam ettiğini, bu şekilde de sürecin ilerlediğini kaydeden AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Bilgili, “Bizim bölgedeki kamulaştırma bedellerini karayolları eninde sonunda ödeyecek. Görüşmeyle vatandaşlarımız orada devletine kara yollarına yardımcı olur. Yol yapım nedeniyle terk edip ileride de kamulaştırma bedelini alabilir. Dediğim gibi kamulaştırmadaki sürece göre ilerleyecek bu yolun gidişatı" ifadelerini kullandı.

Muhtarlar ve buradaki mülkiyet sahipleri ile tek tek görüşme yapıp sonrasında da büyük bir toplantı gerçekleştireceklerini de ifade eden AK Parti Kozan İlçe Başkanı Yusuf Bilgili, ikna yolu ile vatandaşların kamulaştırma konusunda yardımcı olmalarını sağlanacaklarını kaydetti.

Adana yolu ile ilgili olarak da konuşan AK Parti Kozan İlçe Başkanı Yusuf Bilgili, Küçük Sanayi Sitesi ile Sırelif mevkii arasında kalan yoldaki genişletme çalışmalarının da proje çalışmalarının devam ettiğini, burada herhangi bir kamulaştırma sorunu ile karşı karşıya kalmayacaklarını dile getirdi.