Anahtar Kelimeler: BİLİM PARKI TEMELİ ATILDI

BİLİM PARKI TEMELİ ATILDI

BİLİM PARKI TEMELİ ATILDI

Kozan Bilim ve Enerji Parkı’nın temeli yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. İçerisindeki bilim aletleriyle farklı bir görüş açısı getirecek olan park kısa zamanda tamamlanacak.

Kozan Belediyesi ve Enerji-SA destekleri ile Karacaoğlan Mahallesi Şehit Hüseyin Soydan Caddesi üzerine kurulacak olan bilim ve enerji parkının temel atma töreni Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü ve Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ile birlikte protokol ve siyasilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Yaklaşık 4.200 metre kare alana sahip olacak olan park, bilimi de beraberinde getirecek. Öğrencilerin bilime farklı bir göz ile bakması için tasarlanan park Türkiye'de fazla sayıda bulunmuyor. Bilim ve enerji parkının temel atma töreninde konuşan Kozan Belediyesi personeli Elektrik Mühendisi Tuğba Bozdoğan parkın teknik kısmı ile ilgili olarak bilgi verdi.

Bozdoğan; "40 metre eni 100 metre genişliğindedir. 1.373 metrekarelik yeşil alanlarıyla farklı ağaç ve bitkilendirmelerin olacağı, yaklaşık 450 m²'lik alanda hem bilim aletleri hem de oyun grupları olacak. Parkımızda ayrıca ; basketbol sahası, kamelyalar, fitness grupları ve kum havuzuları da olacaktır. Burayı diğer parklardan ayıran en önemli özellik bilim aletlerinin olmasıdır. Çocuklar bilim aletlerini görerek farklı bir görüş açısına sahip olacaklar ve bilime farklı bir bakış açısı ile bakacaklar. Parkı kısa sürede bitirmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Karacaoğlan Mahallesi Muhtarı Sinan Görüş ise, yaptığı konuşmada parkın yapımında emeği geçen Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ve Enerji-SA yetkililerine teşekkür etti.

Enerji-SA Üretim Sorumlusu Servet Sarısoy; "Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ile bir sohbet esnasında böyle bir parkı yapmak için kolları sıvadık. Farklı amaçlara ve gruplara hitap eden bir park olacak. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destekleri ile gelecek öğrenciler sayesinde de bilim parkı Kozan’ı da tanıtan bir değer haline gelecek. Onun dışında; ev hanımlarımız yaşlı abilerimiz sabah ve akşam sporlarını yapabilecekler. Küçük çocuklarımız için ise oyun park alanlarımız olacak. Gençler için de basketbol sahamız olacak. Kozan halkına hayırlı uğurlu olsun" İfadelerini kullandı.

Belediye başkanlığında 13 yılının geçtiğini ifade eden Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan; "Biz, bugüne kadar hiç temel atma töreni düzenlememiştik. Ama burası önemliydi. Gençlerimizin ve çocuklarımızın özellikle bilim alanında heveslerini artırmak adına yapımına girdik. Yaklaşık 1 yıl önce buradan geçtiğimde burası tam bir harabe gibiydi. Burasını temizledik. Gerçekten fizik konusunda, kimya konusunda çocuklarımıza açık laboratuvar gibi hizmet verecek bu park. Gençlerimiz için için basketbol sahası konusunda hizmet verecek. 27 tane bilim oyun grubu olacak. Türkiye'de üç beş tane var. Aydın'da bulunan bilim parkı yılda yaklaşık 500.000 turist çekiyor. Nasıl Anavarza, Atatürk Parkı, Dağılcak ve diğer tarihi ve doğal güzelliklerimiz önemliyse burası da çok önemli olacak. Emeği geçen başta Enerji-SA yetkilileri olmak üzere herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim okurlarak dua edildi. Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü'nün butona basması ile Kozan Bilim ve Enerji Parkının temeli atıldı.