Bir Kore Gazisi daha hayatını kaybetti

Bir Kore Gazisi daha hayatını kaybetti

Kozan´a bağlı Mahyalar Mahallesi´nde yaşayan 89 yaşındaki Kore Gazisi Halit Mehmet Ateş askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Kozan´a bağlı Mahyalar Mahallesi´nden olan 89 yaşındaki Hacı Mehmet Ateş 1950 yılında Kore´ye giden Türk askerleri arasında idi. Orada göğüs göğüse savaşan Halit Mehmet Ateş gazi olarak Türkiye´ye dçmen isimler arasındaydı. Son zamanlarda yaşlılığa bağlı bazı rahatsızlıklardan dolayı sıkıntı yaşıyordu. O sıkıntılar artınca daha fazla dayanamayarak hayatını kaybetti.

Elde edilen bilgilere göre; 2 kız, 6 erkek toplam 8 çocuk babası olan Halit Mehmet Ateş için Mahyalar Mahallesi´nde askeri tören düzenlendi. Cenaze törenine Kozan İlçe Müftüsü Celil Karaca ile birlikte askeri erkan katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Kore Gazisi Halit Mehmet Ateş´in Türk bayrağına sarılı cenazesi askerlerin omuzunda defnedileceği mezarlığa götürüldü. Okunan dualarla gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlanan Halit Mehmet Ateş için gözyaşları adeta sele dönüştü.

Aile bireyleri defin işlemleri tamamlandıktan sonra mezarlık girişinde taziyeleri kabul etti.

Kozan Ekspres Gazetesi olarak hayatını kaybeden Kore Gazisi Halit Mehmet Ateş´e Allah´tan rahmet, kederli ailesine ve geride kalanlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz.