Bir zamanlar unutulmuş, şimdi yeniden hatırlanıyor: Remzi Oğuz Arık

Bir zamanlar unutulmuş, şimdi yeniden hatırlanıyor: Remzi Oğuz Arık

Kozan ilçesinde, arkeolog, siyasetçi ve düşünce adamı Remzi Oğuz Arık'ın adının verildiği ortaokulda anma programı düzenlendi.

Remzi Oğuz Arık, 3 Nisan 1954'te bindiği uçağın infilak etmesi sonucu hayatını kaybetmişti. Anma programı, Remzi Oğuz Arık'ın hayat hikayesi, düşünceleri ve yaptığı çalışmaların anlatıldığı konuşmalarla gerçekleştirildi. Programa, Kozan Yusuf Baysal Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Okan Arık ve Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürü Gazi Keleş’de katıldı.

 

Okul Türkçe Öğretmeni Teslime İnce, programda yaptığı konuşmada, Remzi Oğuz Arık'ın Türk kültürüne, milli görüşleri, denemeleri, ilmi çalışmaları ve arkeolojik kazılarıyla sayısız hizmetler veren büyük bir edip, mutefekkir, düşünce ve fikir adamı olduğunu belirtti. Ayrıca Anadolu medeniyetlerinin gün yüzüne çıkarılmasında da büyük rol oynadığını sözlerine ekledi.

 

Kozan Yusuf Baysal Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Okan Arık ise, Remzi Oğuz Arık'ın hayatının önemine dikkat çekerek, öğrencilerin ve tüm Kozanlıların bu önemli şahsiyeti tanıması gerektiğini vurguladı.

Program, öğrencilerin okuduğu şiirlerle anma sona erdi.

 

Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürü Gazi Kele, bundan sonra daha kapsamlı Remzi Oğuz Arık anma programları düzenleyeceklerini belirtti.

Remzi Oğuz Arık, hayatı boyunca yaptığı büyük hizmetlerle Türk bilim, düşünce ve siyasetinin önemli isimlerinden biri olarak anılmaya devam edecek.