Anahtar Kelimeler: Borçlanma yetkisi reddedildi

Borçlanma yetkisi reddedildi

Borçlanma yetkisi reddedildi

Kozan Belediyesi Ağustos Ayı olağan meclis toplantısına araç ve iş makinelerinin alınması için borçlanma yetkisinin reddedilmesi damga vurdu.

Kozan Belediyesi Ağustos Ayı olağan meclis toplantısı Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan başkanlığında Kozan Belediyesi meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Mecliste, Kozan yangınlarında Kozan Belediyesinin neler yaptığı Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan tarafından anlatıldı. Meclisin birinci gündem maddesi; "idaremizin araç ve iş makinelerinin yetersizliği sebebiyle araç ve iş makinesi alması gerekmektedir. Bu sebeple 1 adet Greyder (yaklaşık maliyeti 3 milyon TL) 500 adet çöp konteynırı (yaklaşık maliyeti 750.000 TL) 3 adet hidrolik sıkıştırmalı çöp aracı (yaklaşık maliyeti 2 milyon TL) olmak üzere maliyet toplamı 5 milyon 750 bin TL'dir. Araç ve iş makinelerinin alımı ile ilgili komisyon raporunun görüşülmesi."

2019 yılı son aylarında yapılan meclis toplantısında araç ve iş makinesi alımı ile ilgili olarak belediye başkanı Kazım Özgan'a yetki verilmişti. İller Bankası'ndan kullanılacak olan kredinin 2020 yılına denk gelmesinden dolayı İller Bankası Kozan Belediyesi'ne zaman aşımına uğradığı için kredi veremeyeceğini, yeniden meclis kararının olması gerektiğini bildirdi. Kozan Belediye Başkanı meclise getirdi ancak reddedildi. Yeniden meclise getirilen araç ve iş makinesi alımı ile ilgili olarak gündem maddesi bir kez daha reddedildi. Cumhur İttifakı üyeleri bunun daha detaylı araştırılıp önümüzdeki ay yeniden meclise getirilmesi gerektiğinin altını çizdiler. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ve diğer meclis üyeleri de önümüzdeki aya bırakıldığı takdirde konunun yine zamanaşımına uğrayabileceğini, meclisin karar alması gerektiğini vurguladılar. Tartışmaların yaşandığı iş makinesi ve araç alımı ile ilgili olarak borçlanma yetkisinin verilmesi maddesi reddedildi.

Karar alındıktan sonra konuşan Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Arif Dağlı muhtarların özellikle çöp konteynırı konusunda kendisini sürekli sıkıştırdığını ifade ederek mecliste bulunan muhtarların konuşmasını istedi. Arif Dağlı’nın söylediklerini provokatif söylem olarak değerlendiren Cumhur ittifakı üyeleri; "Hizmete karşı değiliz. Hizmete karşı gelseydik  SGK borçlarının ödenmesi için 35 milyonluk arsa satışı için belediye başkanına yetki vermezdik." ifadelerini kullandılar. Cumhur ittifakı üyeleri çöp konteynırlarının Devlet Malzeme Ofisi'nde 800 TL’ye satıldığını ancak belediyenin başka bir yerden 1000 TL'ye bulduğunu 200 TL'lik paranın vatandaşın zararına olduğunu ifade ettiler.

Karşılıklı tartışmalar arasında araç alımı ve iş makinesi borçlanma yetkisi Cumhur İttifakı meclis üyeleri tarafından reddedildi.

Ağustos ayı meclis toplantısı görüşülen gündem maddelerinin ardından 2 Eylül tarihinde toplanmak üzere kapatıldı.