Anahtar Kelimeler: Adamı Birileri Dinlesin

Bu Adamı Birileri Dinlesin

Bu Adamı Birileri Dinlesin

Özellikle yaz aylarında Kozan ilçe merkezinde yaşanan su kesintilerinden dolayı vatandaşta büyük tepkiler oluşuyor.

 

Özellikle yaz aylarında Kozan ilçe merkezinde yaşanan su kesintilerinden dolayı vatandaşta büyük tepkiler oluşuyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi, Kozan ASKİ su konusunda çalışmalar yapıldığını ifade etse de, vatandaş su kesintilerinden dolayı büyük zorluk yaşıyor.

Jeoloji Mühendisi olan Kozanlı Muhittin Yastı, Kozan´da yaşanan bu su sıkıntısına köklü çözüm üretme de tecrübeli ve birikimli olduğunu sosyal medya üzerinden duyurdu.

Muhittin Yastı, Köy Hizmetleri´nde, Adana İl Özel İdaresi Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı görevlerinde bulunduğu esnada Kozan ve köylerine büyük hizmetler götüren, birçok köyün su sıkıntısını gideren Kozan´ın yetiştirdiği ender insanlardan biri.

Muhittin Yastı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada; ?İçme suyu projesi, bilgi, birikim ve tecrübe gerektirir. Kozan´ın içme suyu sorununu kökten çözümü var iken, bu konunun hala çözülmemiş olması, yıllardır içme suyu projeleri üreten ve pek çok köyü içme suyuna kavuşturan bir Kozanlı olarak beni derinden üzüyor. Kozan´da yaşanılan içme suyu sorununa kökten çözüm üretmeye adayım? ifadelerini kullandı.

Jeoloji Mühendisi Muhittin Yastı´nın yaptığı bu yorumdan yola çıkarak birilerinin bu adamı dinlemesi gerektiği ortaya çıkıyor. ASKİ, Kozan ilçe merkezindeki su sorununun giderilmesi için büyük çabalar harcıyor ancak yaz ayları nedeniyle su kaynaklarının azalması ASKİ´nin çalışmalarını daha da zorlaştırıyor.

Muhittin Yastı, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada şu ifadelere de yer verdi:

?Kozan içme suyu şebekesinin değiştirilmesi gerekiyor. İçme suyu şebekeleri eskimiş durumda. Kaçakların olduğunu düşünüyorum. Bu konularda tecrübeli bir insan olarak hiçbir zaman su sıkıntısı çekmeden su kaynakları bulabilecek tecrübem bulunmaktadır. Ancak her şeyden önce çok eski olan su şebeke borularının değiştirilmesi gerekiyor. Planlı düzenli bir şekilde değiştirdikten sonra Kozan´a kolay bir şekilde kaynak bularak Kozan´ın yarayan kanası haline gelen bu su sorununa çözüm bulabiliriz. Daha önceden ASKİ yetkilileri ile bu konuda fikir alışverişinde bulunmuştum. Ancak bu toplantıların devamı gelmedi. Bir Kozanlı olarak bu sorunun çözülmemesine gerçekten çok üzülüyorum? dedi.

Muhittin Yastı, Büyükşehir Yasası çıkmadan önce Adana İl Özel İdaresi Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı görevi esnasında, Kozan´ın bazı köylerindeki içme suyu problemine kökten çözerek köylüleri içme suyu ile buluşturmuştu. Hem Adana Büyükşehir Belediyesi´nin, hem de ASKİ´nin Muhittin Yastı´yı bir kez daha dinlemesi gerektiğini düşünüyoruz. Bazı işler işin uzmanına verilerek çözüm aranabilir. Özellikle yaz aylarında çekilen su sıkıntısı yüzünden hem ASKİ yetkilileri hem de belediye yetkilileri vatandaşların şikayetleri sebebiyle zor günler geçiriyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi 3. Bölge Koordinasyon Müdürü Kürşat Sedefoğlu, geçtiğimiz günlerde özellikle Ağlıboğaz Mahallesi´nde çekilen su sıkıntısına çözüm bulma noktasında su kaynağının bulunduğunu bulunan su kaynağının vatandaşlara ulaşması için çalışmaların devam ettiğini açıklamıştı.

Muhittin Yastı Kozan Güçlendirme Derneği Başkanlığı´nıda yürütüyor. Yastı, Kozan´ı kalkındırmak, Kozan´ın yarayan karası haline gelen sorunlarına çözüm bulmak için herkesin el ele vererek birlikte çözüm üretmesinin gerektiğini vurguladı. Kendisinin Kozan´ın içme suyu sorununa kökten çözüm üretmeye hazır olduğunu ve yetkililerle işbirliği yaparak bu sorunu çözebileceğini açıkladı.