Bursa'da Kozanlılar Geleneksel İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi

Bursa

Bursa'da yaşayan Kozanlılar, geleneksel iftar yemeği için bir araya geldi.

Uzun yıllardır devam eden geleneği, pandemi nedeniyle ara vermek zorunda kalan Kozanlılar, bu yıl yeniden bir araya gelerek hasret giderdiler. İftar programına Mehmet Çetin ve eşi öncülük yaparken, Bursa'da yaşayan diğer Kozanlılar da birlikte iftar açtılar. Programa, Bursa Nilüfer Kaymakamı olarak atanan Mustafa Özarslan ve ailesi de katıldı. Özarslan, "Böyle güzel duyguları yaşamanın verdiği mutluluğu Bursa'da da yaşamak güzel duygu. İnşallah devam edeceğiz, bir araya gelmemize vesile olan Mehmet Bey'e teşekkür ediyorum" dedi.

Mehmet Çetin, program hakkında şu sözleri söyledi: "Bursa'da çok Kozanlı yaşadığını belirten Mehmet Çetin “Uzun yıllardır sürdürdüğümüz, yıl da bir kere de olsa hemşerilerimizle bir araya gelip hasret giderdiğimiz iftar yemeği geleneğimize pandemi nedeniyle ara vermek zorunda kalmıştık. Bu sene de kısmet oldu sokakta, bütün sevdiklerimizle iftarımızda bir araya geldik. Davetimize icabet edip gelen tüm dostlarımıza da teşekkür ediyoruz."

Kozanlılar, birlik ve beraberliğin önemini gurbette daha iyi anladıklarını ve bu gibi programlarda birlikte vakit geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtirken, bundan sonra da bu tür programları artıracaklarını ve Bursa'da Kozanlılar ile birlikte olmanın gururunu yaşayacaklarını söylediler.