Anahtar Kelimeler: Büyük döner kavşak

Büyük döner kavşak şart

Büyük döner kavşak şart

Kozan Adana yolu üzerinde bulunan duble yol üzerindeki bölmeler kapatıldıktan sonra kavşak sorunu ortaya çıktı. Vatandaşlar, Küçük Sanayi Sitesi civarına büyük bir döner kavşağın yapılması gerektiğini vurguluyorlar.

Kozan Ekspres Gazetesi olarak, geçtiğimiz yıllarda yoğun bir şekilde trafik kazalarının meydana geldiği Kozan Adana karayolu Hal Kavşağı ile Küçük Sanayi Sitesi kavşağı arasındaki geçiş bölmelerinin kapatılması yönünde haberler yapmıştık. Karayolları Kozan Şefliği, bu konu ile ilgili olarak haberleri dikkate almış, ara bölmeler kapatılmıştı. Bölmeler kapatılınca özellikle tır gibi büyük araçların dönüşü sorun haline gelmeye başladı. Sürücüler, Küçük Sanayi Sitesi civarında önceden yeri ayrılmış bölgeye büyük bir döner kavşağın yapılması gerektiğini vurguluyorlar.

“Kozan'dan Adana istikametine giderken geri dönmek isteyen büyük araçların dönmesi büyük sıkıntı yaratıyor” şeklinde gazetemize açıklamada bulunan vatandaşlar; "Büyük kavşak yapılınca buradaki sorun büyük ölçüde giderilmiş olacak. Aksi takdirde Kozan istikametinden Adana istikametine gittikten sonra geri dönüş yapmak isteyen büyük araçlar maalesef geri dönemiyor. Bu da trafikte büyük aksaklıklara neden oluyor. Karayolları Bölge Şefliğinin Küçük Sanayi Sitesi ışıklarına büyük bir kavşak yaparak bu sorunu ortadan gidermesi gerekiyor. Aksi takdirde burada yine kazalar meydana gelebilir, trafik akışı aksayabilir" ifadelerini kullandılar.

Öte yandan sadece kavşak değil, Küçük Sanayi Sitesi’ni geçtikten sonra Mansurlu Kavşağı’na kadar olan kısımda da refüj sorunu bulunuyor. Kavşak bulunmadığından dolayı ortadaki refüjünde olmamasından kaynaklı trafik kazaları meydana geliyor. Hatta geçtiğimiz aylarda bundan dolayı meydana gelen trafik kazalarında can kayıpları yaşanmıştı. Karayolları Bölge Şefliği’nin bu bölgede de ivedilikle çalışma yapması gerekiyor.