Anahtar Kelimeler: Büyük Zaferin . Kutlandı

Büyük Zaferin 101. Yılı Kutlandı

Büyük Zaferin 101. Yılı Kutlandı

Kozan’da, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

Etkinlikler, Kozan Hükümet Konağı bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreniyle başladı. Törene Kozan Kaymakamı Bahattin Alparslanköylü, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ile birlikte siyasi parti temsilcileri. Kamu kurum ve kuruluşlarının müdür ve amirleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda kişi katıldı. 

 

Tören, Atatürk Anıtı'na sunulan çelenklerle başladı. Kaymakam Alparslanköylü ve Belediye Başkanı Özgan, Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak, Türkiye'nin kurucusu ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını minnet ve saygıyla andılar. Çelenk sunma töreninin ardından saygı duruşu gerçekleştirilerek İstiklal Marşı okundu.

 

Törende Kıdemli Astsubay Çavuş Mehmet Eren tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Eren, konuşmasında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde az imkanlarla elde edilen zaferin tüm Türk milletine kutlu olsun dileklerini iletti. Ayrıca, Türk milletinin tarih boyunca gösterdiği büyük inanç, kahramanlık ve vatan sevgisiyle kazanılan zaferin gururunu yaşadığımızı vurguladı.

 

Konuşmasında 26 Ağustos 1922'de Kocatepe'de başlayarak, 30 Ağustos 1922'de tüm düşman kuvvetlerinin Ege'ye döküldüğü bu zaferin, milletin yok olmaya yüz tuttuğu düşüncesiyle başladığı bir destan olduğunu belirtti. Mustafa Kemal Atatürk liderliğindeki İstiklal Mücadelesi'nin ve Türk milletinin azim ve kararlılığıyla kazanılan bu zaferin, dönemin en güçlü devletlerine ve onlara hizmet edenlere karşı gösterilen onurlu bir mücadele olduğunu ifade etti.

 

Eren, konuşmasını, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan için canlarını ortaya koymuş tüm şehitleri ve gazileri rahmet ve saygıyla anarak tamamladı.

 

Törenin ardından, Kozan Sosyal Hizmet Merkezi lokalinde Kozan Kaymakamı Bahattin Alparslanköylü, tebrikleri kabul etti.