Çatıdan düşen işçi kurtarılamadı

Çatıdan düşen işçi kurtarılamadı

Kozan´da çalıştığı çatıdan düşerek ağır yaralanan işçi, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olay, sabah saatlerinde Kozan Kadirli karayolu üzerinde bulunan bir fabrikada meydana geldi. Fabrikanın depo bölümünün çatısında izolasyon çalışması yapan işçilerden 34 yaşındaki Ümit Güleç  çalıştığı esnada şeffaf trapez saç bölümünün kırılması sonucu yaklaşık 5 metrelik yükseklikten aşağı düştü. Beton zemine düşen işçi ağır yaralandı. İlk müdahaleyi çalışma arkadaşları yaptı.

Olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ambulansı ile Kozan Devlet Hastanesi acil servisine kaldırılan Ümit Güleç burada yapılan müdahalenin ardından, Adana Şehir Hastanesi´ne sevk edildi. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen 34 yaşındaki Ümit Güleç kurtarılamadı, hayatını kaybetti.

Polis ekipleri düşme olayının meydana geldiği yerde geniş çaplı inceleme yaptı.

Ümit Güleç´in hayatını kaybetmesi bir kez daha ?İş Güvenliği? konusunu akla getirdi. Çatılarda, inşaatlarda ve tehlikeli yerlerde ekmek parasını kazanmak için çalışan işçilerin, ölümle yaşam arasındaki bu mücadelesi denetim mekanizmasının gözünden kaçmamalıdır. Bu tür çalışmalarda iş güvenliğinin ne kadar önemli olduğu bir kez daha anladık. Çatıdan düşen işçi, gerekli güvenlik önlemlerini almış olsaydı belki de şu anda hayatta olacaktı. İş güvenliğinin ne kadar önemli olduğunu herkesin çok iyi bilmesi gerekiyor.