CHP Aday Adayı İsmail Kütük, Kozanlı Seçmenlerin Oyunu Hedefliyor

CHP Aday Adayı İsmail Kütük, Kozanlı Seçmenlerin Oyunu Hedefliyor

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Aday Adayı İsmail Kütük, son günlerde yaptığı ziyaretlerle ve çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiriyor.

Kütük, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen "Kılıçdaroğlu Gönüllüleri" toplantısına da katılarak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi.

Ankara'da gerçekleştirilen toplantıya Türkiye geneli tüm il ve ilçe koordinatörleri katıldı. Kütük, Kılıçdaroğlu'na Kozan ilçesinin siyasi önemini anlatarak, Kozanlı adayların seçimlerde büyük bir avantaj sağlayabileceğini belirtti.

Kütük, Kozan'ın 1923 ile 1926 yılları arasında il olduğunu ve Tufanbeyli, Saimbeyli, Feke, İmamoğlu ve Aladağ ilçelerinin doğal bir il merkezi pozisyonunda olduğunu ifade etti. Bölgedeki seçmenlerin tercihlerini siyasi görüşlerden ziyade hemşerilik, ulaşılabilirlik, temiz ve toplumda karşılığı olan isimlerden yana kullandığını belirten Kütük, bu nedenle Kozanlı adayların her partiden seçilecek sıralarda bulunması gerektiğini ifade etti.

Kütük, bu faktörün henüz hiçbir parti tarafından fark edilmediğini belirtirken, bu konuda öncü bir rol üstlenen CHP'nin Adana genelinde alacağı oy sayısının ve dolayısıyla çıkarılacak milletvekili sayısının önemli ölçüde artacağını düşündüğünü aktardı.

Kütük'ün Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdiği görüşme, Kozan'ın siyasi önemini yeniden gündeme getirdi ve bölgedeki siyasi partilerin bu konuda harekete geçmesi bekleniyor. Kozanlı adayların seçimlerde büyük bir avantaj sağlayabileceği düşünülürken, CHP'nin bu konuda atacağı adımlar merakla bekleniyor.