Anahtar Kelimeler: NELER OLUYOR? İSTİFALAR GELDİ

CHP’DE NELER OLUYOR? İSTİFALAR GELDİ

CHP’DE NELER OLUYOR? İSTİFALAR GELDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) belediye meclis üyeleri listesinde bulunan beş isim, adaylıktan istifa etti.

Avukat Belda Kütük, Ahmet Alparslan Yavuz, Sedat Coşkun, İsmail Eker ve Kubilay Arslanlıoğlu, CHP Belediye Meclis Üyesi listelerinden istifa eden isimler arasında yer aldı.

Avukat Belda Kütük yazılı bir açıklama yaparak istifasını duyurdu. Açıklamada, "Açıklanan belediye meclis üyesi sıralamalarında adil, liyakatli ve partimizin önde gelen eski emekçilerini göz ardı eden bir anlayışın devam ettiğini görmek çoğu partililerimizi olduğu gibi bizleri de üzmüştür." ifadelerine yer verildi.

Uzun yıllardır CHP'ye bağlı bir aile olduklarını belirten Kütük, meclis üyeliği adaylığından çekilme kararlarını kamuoyuna duyurdu. Listelerde adil ve liyakatli bir yaklaşımın gözetilmediğini ifade ederek, parti içindeki haksızlıklara tepki gösterdi. Kendisinin seçilmesinden ziyade, partinin öncelikli listelerinin parti içindeki emekçilerine haksızlık olduğunu vurguladı. Partilerini her koşulda savunacaklarını ancak haksızlıklara tepkisiz kalmayacaklarını belirten Kütük Aile olarak partiye olan bağlılıklarını ve gelecekte de liyakat sahibi kişilerin parti içinde etkin olmasını umut ettiklerini dile getirdi.

CHP Meclis Üyesi adayı Ahmet Alparslan Yavuz ise, CHP İlçe Yönetiminde olduğu için yasal istifa süresi olan 5 Aralık 2023 tarihine kadar istifa etmemesi nedeniyle hukuki olarak seçilme hakkını kaybettiği için Meclis Üyeliği adaylığından kendi isteği ile çekildi.

Bu gelişmeler, CHP'de listelerin oluşturulma şekline dair tartışmaları alevlendirdi. Partinin önde gelen isimlerinden ve emektarlarından bazılarının aday gösterilmemesi, parti tabanında da hoşnutsuzluğa yol açtı.

CHP'nin bu istifa dalgasına nasıl tepki vereceği ve listelerde bir değişiklik yapıp yapmayacağı merak konusu.