Anahtar Kelimeler: BAŞKANI NURCAN EROĞLU

CHP’NİN YENİ BAŞKANI NURCAN EROĞLU OLDU

CHP’NİN YENİ BAŞKANI NURCAN EROĞLU OLDU

Kozan Cumhuriyet Halk Partisi'nin Olağan Kongresi sonucunda Nurcan Eroglu başkan seçildi.

Adana milletvekilleri Müzeyyen Şevkin, Ayhan Barut ve Burhanettin Bulut'un da katılımıyla tarihi bir an yaşandı. Kongre, Kozan tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi'nde ilk kez bir kadın başkanın seçilmesiyle öne çıktı. Nurcan Eroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Kozan İlçe Başkanlığı koltuğuna oturarak tarihi bir adım attı.

 

Kongre, Anka Müzikholü'nde sabah saat 10.00'da başladı ve büyük bir katılımla gerçekleşti. Bu kongre, geçici başkan olarak atanan Orhan Toklu'nun açılış konuşmasıyla başladı. Açılış konuşmasının ardından 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

 

Divan Başkanlığına, Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin seçildi. Milletvekilleri, partinin önde gelen isimleri ve eski ilçe başkanlarının yaptığı konuşmalarla kongre coşkusunu daha da artırdı.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Kozan İlçe Başkanlığı için tek liste ile gidilen seçimler sonucunda Nurcan Eroğlu, ilçenin ilk kadın başkanı olarak seçildi. Eroğlu, yaptığı konuşmada, "Bugün burada Cumhuriyet Halk Partisi'nin değerleri ve hedefleri etrafında bir araya gelerek Kozan İlçe Başkanlığı kongremizi gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Zor bir süreçten geçmiş olsak da emeği geçen Cumhuriyet Halk Partili yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu kongrenin partimiz için dayanışmamıza ve Kozanımıza umut ışığı olacağına inanıyorum. Sloganımızla beraber ilerleyeceğiz, gençler umudumuz sizsiniz. Kongremizin demokrasi şöleni içerisinde gerçekleşmesini temenni ediyorum. Hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum." dedi.

 

Yönetim kurulu listesi okundu ve seçimler gerçekleştirildi. Nurcan Eroğlu'nun başkanlığındaki yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Burakcan AÇIK, Burcu CEYLAN, Eşref ÖZYÜREK, Belgin SARITAS, Ramazan KARACA, Emir KAYHAN, Esra SOYLU, Ejder KESKİN, Ümit ÖZDEMİR, Ahmet Alpaslan YAVUZ, İlim ÖZKAN, Selçuk ÖZTÜRK, Ali TÜFEKLİ, Mustafa Kemal YAVUZ, Sinan YIĞENOĞLU, Soner YÜLEK.

 

Yapılan seçimlerin ardından Nurcan Eroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Kozan tarihindeki ilk kadın başkanı olarak gelen tebrikleri kabul etti. Bu tarihi kongre, parti içindeki dayanışmayı ve umudu artırarak Kozan için yeni bir dönemin başlangıcı oldu.