“Climate Change and Well-being" eTwinning Projesi ile Uluslararası Öğrenciler Çalışmalar Yürütüyor

“Climate Change and Well-being

Şehit Ziya Özkozanoğlu Ortaokulu Görsel Sanatlar öğretmeni Fatma Zehra Başıbüyük ve  Kozan Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Satı Sarıca,  öğrencileri ile birlikte “Climate Change and Well-being" eTwinning Projesini yürütüyorlar.


Şehit Ziya Özkozanoğlu Ortaokulu Görsel Sanatlar öğretmeni Fatma Zehra Başıbüyük ve  Kozan Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Satı Sarıca,  öğrencileri ile birlikte Avrupa’daki okulların ortaklığıyla projeler yürütülen eTwinning platformunda online ortamda, farklı ülkelerdeki öğrencilerle etkileşim halinde proje tabanlı öğrenme gerçekleştiriyorlar.
“Climate Change and Well-being" adlı İklim değişikliğinin etkileriyle mücadele etmek için öğrenciyi sürdürülebilir kalkınma çözümlerinin bir parçası olmaya götüren eTwinning projesinde, öğrenciler Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki ve çeşitli ülkelerdeki akranlarıyla buluşturuyor. Kurucuları Portekiz’den Laurentina Soares ve Türkiye’den Nigar Tunçbilek olan projede Türkiye(3), İtalya(1),Romanya(1),Macaristan(1), Portekiz(8), Yunanistan(2)'den ortaklar bulunuyor.
Kozan Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Satı Sarıca eTwinning Projesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; "İklim değişikliği, zamanımızın en büyük zorluklarından biridir. İklim değişikliğinin maruz kalan biyolojik denekler üzerindeki sonuçları, doğrudan ve dolaylı olarak insan patolojilerine neden olabilir ve refahımıza müdahale edebilir. Bu projede öğrencilerin bilgilerini ve günlük yaşamlarını gezegenimize yardım etmek için kullanabilecekleri varsayılmaktadır.
Proje ortakları ve öğrenciler web seminerlerde buluşuyor, proje ortaklarıyla bilgi alışverişinde bulunuyor, iklim değişikliği konusunda araştırmalar yapıyor, hazırladıkları içerikleri portalda paylaşarak birbirleriyle etkileşimde bulunuyorlar. Küresel ısınma, sürdürülebilir yaşam ve geri dönüşüm başlıklarıyla hazırladıkları görseller, bulmacalı oyun tasarımları ve afişler gibi çalışmalarıyla hem okullarında hem de proje paydaşlarıyla paylaşarak uluslararası bir çalışma sürdürüyorlar." dedi.