Anahtar Kelimeler: yazık

Çok yazık!!!

Çok yazık!!!

Kozan merkez mahalle ana caddeleri, ara sokakları, köylere giden grup yolları delik deşik oldu. Vatandaş çileden çıktı.

Kozan merkez mahalle ana caddeleri, ara sokakları, köylere giden grup yolları delik deşik oldu. Vatandaş çileden çıktı.

Kış aylarının gelmesi ile birlikte mevcut bozuk olan yollar daha da bozularak araçların gitmesine büyük engel oluyor. Bu gidişata kim dur diyecek? Vatandaş yolların bozuk olmasından dolayı her bozuk yoldan geçerken isyan edecek duruma geliyor. Kimilerinin araçlarının alt takımlarında bozukluklar oluyor, kimilerinin ise araç lastiklerinde parçalanmalar meydana geliyor.

Haberde gördüğünüz fotoğraflar yaklaşık 30 köye ulaşım sağlayan Sırkıntı Caddesi´nden devam eden grup yolu. Bu yol adeta köstebek yuvasına dönmüş. Selda Bağcan´ın bir şarkısında belirttiği gibi, ?Yaz Gazeteci Yaz Bizim Köyden Eşek Geçmez Yolları da Yaz? sözünden yola çıkarak, eşeklerin bile geçemediği yoldan vatandaşlar günlük geçmek zorunda kalıyorlar.

Kozan Ekspres Gazetesi olarak haber fotoğraflarını çekmek üzere gittiğimiz Sırkıntı Caddesi yolunda araç lastiğimiz meydana gelen çukurlardan dolayı patlayarak parçalandı. Biz ve bizim gibi birçok vatandaş bu konudan çok müzdarip. Yolun hemen hemen her metrekaresi çukurlarla dolu.

Vatandaş yolların yapılması için müracaatta bulunduğunda; Büyükşehir küçük şehre, küçük şehir Büyükşehir´e, olmadı karayollarına suç buluyorlar. Büyükşehir Yasası´nın çıkmasıyla birlikte ana caddeler Büyükşehir Belediyesi´ne kaldı. Ara caddeler küçük belediyeye kaldı. Hem ara sokaklar, hem ana caddeler artık sözün bittiği yerde. Kozan bunu hak etmiyor?

Ulaşım eğer ki medeniyetse, biz medeniyetsiz miyiz? sorusu akıllarda kafa karışıklığı yaratıyor. Medeniyetin simgesi olan yolların yapımı için Adana Büyükşehir Belediyesi, Kozan Belediyesi, Karayolları neden görevini tam layıkı ile yerine getirmiyor? Siz kurumlar olarak birbirimize suçları atarken, bunun cezasını vatandaş çekmek zorunda mı?

 Oy istemeye gelindiğinde kapı kapı dolaşan siyasetçiler, vatandaşın bir sorunu olduğunda kapalı kapılar arkasında saklamaktan başka bir şey yapmıyorlar. Kimi ?benim asfalt şantiyem yok? diyor. Kimisi ?burası benim sorumluluk alanım değil? diyor. Bu mazeret değildir. Belediye başkanları, belediye yöneticileri, bürokratlar vatandaşın sorunları için mazeret üreterek saklanmamalı. -Mazeret siyasetçinin ve bürokratların aciziyetini gösterir.

Vatandaş sizden para, pul, ev, araba, arsa istemiyor. Yapmanız gereken sorumluluğunuzda olan ve en temel ihtiyaç olan yolların yapılmasını istiyor.

31 Mart yerel seçimlerine doğru giderken siyasetçiler her şeyden önce vatandaşın sorunları odaklı projeler üretmeli. Kozan´ın gelişmesi, geliştirilmesi ve büyütülmesi için projeler gerekiyor. Bunun bilincinde olan siyasetçilerin halkın desteği ile gerekli mercilere getirileceği unutulmamalıdır.

Kozan sahipsiz bırakılmamalı. Medeniyetin simgesi olan yollar dahi delik deşik iken biz bu şehrin gelişmesinden ve geliştirilmesinde bahsedemeyiz. Hadi bakalım. Şimdi kurumlar arasında ki o suç atma işini bir kenara bırakalım. Gerekiyorsa ortaklaşa hareket ederek vatandaşı çileden çıkaran bu yol sorununu ortadan kaldıralım. Aksi takdirde bunun vebali 31 Mart yerel seçimlerinde ağır ödenir.