CUMHUR İTTİFAKI Hayırlı Olsun

CUMHUR İTTİFAKI Hayırlı Olsun

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ?MHP´de olan belediyelerde, AK Parti aday çıkarmayacak? dedi.

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için Türkiye´nin kilit noktası haline gelen Adana´da AK Parti MHP´ye destek verecek.

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik 26 Aralık´ta Merkez Karar Yürütme Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, ?MHP´li belediyeler de AK Parti MHP´ye destek verecek? ifadelerini kullandı.

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik yaptığı basın toplantısında şu ifadelere yer verdi:

?Cumhur İttifakı´ndaki çalışmalar çok verimli gidiyor. Sayın Bahçeli bir basın toplantısı ile çeşitli açıklamalar yaptı. Sayın Cumhurbaşkanı´mız bundan büyük bir memnuniyet duyduğunu, Sayın Bahçeli´yi telefon ile arayarak bildirdi. Tebriklerini ve teşekkürlerini iletti. Cumhur İttifakı dinamik bir şekilde ve son derece güçlü bir şekilde yüksek bir oy oranı yakalamaya dönük olarak çalışmalarını sürdürüyor. Büyük şehirlerdeki çalışmalar neticesinde, ?Milliyetçi Hareket Partisi´nde olanlar onlar da kalacak, AK Partili olanlar onlar da kalacak? şekilde bir prensip anlaşması vardı. Cumhurbaşkanı´mız Osmaniye´de aday çıkarmakla ilgili açıklama yaptı. Diğer bahsedilen illerde, Milliyetçi Hareket Partisi´nde olan illerde AK Parti aday çıkarmayacak. Cumhurbaşkanı´mız bunu meclis çıkışında da ifade etti. Gelinen noktada hem Cumhurbaşkanı´mız, hem Sayın Bahçeli gerekli açıklamaları yaptılar? ifadelerini kullandı.

Adana Büyükşehir Belediyesi´ni 2014 yılında Hüseyin Sözlü kazanmıştı. Devlet Bahçeli aylar öncesinden mevcut Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü´yü yeniden 2019 yerel seçimleri için Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak ilan etmişti.

Günlerdir konuşulan Adana´da Cumhur İttifakı olacak mı? AK Parti MHP´ye destek verecek mi? Devlet Bahçeli Hüseyin Sözlü´yü geri çekecek mi? sorularıda Ömer Çelik´in yaptığı bu açıklama ile son buldu.

İLÇELERDE DURUM NASIL OLACAK?

AK Partili kaynaklar, ilçelerde de aynı stratejinin izleneceğini belirtiyorlar, 2014 yılında AK Parti Belediyesi´nden MHP Belediyesi´ne geçen Kozan Belediyesi´nde de Cumhur ittifakı uygulanacak. AK Parti Kozan´da MHP´ye destek verecek. Kısacası MHP´de olan belediyelerde AK Parti aday çıkarmayacak. Diğer partilerin herhangi birinde olan şehirlerde ise, geçen seçimde en yüksek oy oranını alan parti aday çıkaracak. Diğer parti çıkarmayacak. Cumhur İttifakı´nın yereldeki stratejik çalışması da bu şekilde.

TABAN CUMHUR İTTİFAKI´na RAZI MI?

Kozan´daki AK Parti tabanı, 2019 yerel seçimlerinde Cumhur ittifakı işleyişinin iyi olmayacağını ifade ediyorlar. ?Yerelde uygulamaya konulacak siyasi stratejik çalışmalar tabanda bazı olumsuzluklara yol açabilir. Bundan dolayı her ne kadar AK Parti sözcüsü Ömer Çelik bu şekilde açıklama yapsa da, ilçelerdeki durumun bir daha gözden geçirilmesi gerekiyor. Aksi takdirde Cumhur ittifakı Kozan gibi büyük ilçelerde e Cumhur ittifakı Kozan gibi büyük ilçelerde kaybedebilir. Bunun sonucunu siyasi partiler çeker? ifadelerini kullandılar.