Cumhuriyet´in 95. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyet´in 95. Yılı Coşkuyla Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nın 95. yıl dönümü nedeniyle Pazar günü saat 13.00´da Hükümet Konağı bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı´na çelenk koyma töreni düzenlendi. 29 Ekim sabahı 09.30´da Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam makamında tebrikleri kabul etti. Saat

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nın 95´inci yıldönümü nedeniyle Kozan´da birtakım etkinlik düzenlendi. Cumhuriyet Bayramı coşku içerisinde kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nın 95. yıl dönümü nedeniyle Pazar günü saat 13.00´da Hükümet Konağı bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı´na çelenk koyma töreni düzenlendi. 29 Ekim sabahı 09.30´da Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam makamında tebrikleri kabul etti. Saat 10.00´DA da İsmet Atlı Şehir Stadyumu´nda resmi törenler başladı.

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam ve Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk öğrencilerin ve halkın Cumhuriyet Bayramı´nı kutladı. Program bir dakikalık saygı duruşu akabinde okunan İstiklal Marşı ile başladı.

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam günün önemine binaen bir konuşma yaptı. Gürçam konuşmasında; ?Bugün milletimizin kahramanlıklar destanı yazarak kurduğu Cumhuriyet´in 95´inci yıldönümünü büyük gurur ve mutlulukla kutluyoruz. Türk milleti 29 Ekim 1923´te tüm dünyaya iradesine pranga vurdurmayacağını kanıyla ve canıyla ilan etmiştir. Milletin iradesini ön plana çıkaran ve bunun üzerinde herhangi bir güç tanımayan bölücü unsurlar taşımadığı sürece Cumhuriyet´in kazanımları sayesinde üzerinde bulunduğumuz coğrafya, tarihin her döneminde stratejik ve ekonomik cazibe merkezi olmuştur. Yaşadığımız bu zorlu coğrafyada var olabilmenin, büyümenin, güçlü ve mutlu olabilmenin temel koşulu birlik ve beraberlik bilincine sahip olmaktır. Türkiye bölgesinde önemli bir güç haline gelmiştir. Büyüyen ve temel insani değerlere olan bağlılığı ile önemsenen ve örnek alınan ülke konumundadır. PKK ve Feto gibi bölücü terör örgütlerinin, Türkiye´yi hedefe almasının altında yatan neden de budur. Ancak, Cumhuriyet sayesinde çağdaş dünyada yerini almış ülkemizi bölmeye ve karıştırmaya çalışan İçerdeki ve dışardaki hainler bilmelidir ki; Türk milleti cumhuriyetin daha ileriye götürülmesine engel olanlara izin vermeyecektir. Dünyanın en kıymetli toprakları olan aziz vatanımız üzerinde bu büyük milletin Cumhuriyet iradesi ile beraber hür ve bağımsız ve bütün olarak dünya var oldukça yaşayacaktır. Başta, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Cumhuriyetin kurulmasında ve kurulduktan sonra emeği geçen bütün ecdadımıza, şehitlerimize bir kez daha minnet ve şükranlarımı sunuyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nızı en içten dileklerimle kutluyorum? dedi.

Kozan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Mehteran Takımı´da birbirinden güzel Türklük ifade eder marşları söyleyerek 29 Ekim coşkusuna renk kattılar.

Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz için 100 metre ve 400 metre bayrak koşuları yapıldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizatörlüğünde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nın 95. yıl dönümü etkinliklerinde öğrenciler tarafından 29 Ekim konulu şiirler de okundu.

Tören, öğrencilerin folklor gösterisi ve tören geçişi ile son buldu.

/resimler/2018-10/29/1250332785784.jpg/resimler/2018-10/29/1251152005396.jpg/resimler/2018-10/29/1251458256109.jpg