DELIBAŞ ?KORSAN SATICILAR ENGELLENMELİ?

DELIBAŞ ?KORSAN SATICILAR ENGELLENMELİ?

Kozan sebze halinde ürün satışı korsan satıcılar nedeni neredeyse durma noktasına geldi

Kozan sebze halinde ürün satışı korsan satıcılar nedeni neredeyse durma noktasına geldi. Konuyla ilgili Kozan Yaş Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Süleyman Delibaş STK temsilcileri ve Kozan basını ile bir araya gelerek şikayetlerini beyan ettiler.
Kozan sebze halinde düzenlenen sabah kahvaltısı ile birlikte Kozan´ daki STK temsilcileri ve Kozan basını bir araya geldi. Kahvaltıdan sonra hal esnafına ve basın mensuplarına konuşan Kozan Yaş Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Süleyman Delibaş; ? Öncelikle belirtmek isterim ki halimizde grev yoktur, söz konusu dahi değildir. Amacımız korsan satıcıların önlenmesi için bu gün burada toplanmış bulunuyoruz. Bizleri en çok zora sokan durum ilçede bulunan korsan satıcıların bir an evvel denetlenip kanuni işlem görmesidir. Zora sokan durum derken size örnekle açıklamak isterim. Resmi sebze ve meyve halinde hal esnafı 3 kasa çilek getiriyorsa, onu da sipariş üzerine, dışarıdaki korsan satıcı ise 7 kasa getirip satabiliyorsa Kozan´ da halcilik bitmiş durumda demektir. Biz burada Adana Büyük Şehir Belediyesine kira bedelimizi ve diğer ödememiz gereken ücretleri hiç bir sıkıntı çıkartmadan itiraz etmeksizin düzenli bir şekilde ödeme yapıyoruz. Fakat Kozan´ da bir denetim zafiyeti görüyoruz ve bu korsan satıcıları yakalanmadan satışlarına devam ediyorlar. Şu durumu belirtmek isterim. Her kes gidip Adana halinden istediği ürünü alıp satabilir. Ancak pazarcı pazarında, marketçi marketinde satabilir. Ancak Adana´ dan gidip mal getirip burada toptan satış yapıyorsa bu bir suçtur. Bizde bu suçun önlenmesini istiyoruz. Bizler gerekli yerlere başvurularımızı yaptık. Ancak hiç bir sonuca ulaşamadık. İlçemizdeki hal müdürlüğüne denetim konusunda bilgi verdiğimizde aldığımız cevap ise çok enteresan.  Hal Müdürlüğüne büyükşehir belediyesi tarafından araç tahsis etmemiş. Araçları olmadığı için denetim yapamıyorlarmış. 
Sözün kısası arkadaşlar, bu durum düzelmedikçe yani bu korsan satıcılar engellenmediği müddetçe hal esnafı olarak sadece halimize satılan ürünleri getireceğiz. Bu günden itibaren bu uygulamaya başladık. Satılmayan bir ürünü alıp ya zarar etmektense sadece satılan ürünleri getiririz. Hem bizler için hemde  Kozan halkı için bu sorunun ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Sizlere de geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum? dedi.